Scouting Alverna heeft uw hulp nodig voor een nieuwe vloer!

Van onze redactie
6 december 2023

Scouting Alverna bestaat inmiddels 83 jaar en is gevestigd op Den Berg 7 ‘op’ Alverna. De scouting draait volledig op vrijwilligers.

Voorzitter Lotte Hulsink vertelt: “Onze leiding komt van oorsprong voornamelijk uit Alverna en Wijchen, maar is inmiddels uitgevlogen over heel Nederland voor studies en/of werk. Elke vrijdagavond en zaterdagochtend staat er echter weer een team van vrijwillige leiding klaar om de leden van de verschillende speltakken een mooie bijeenkomst te geven. Deze leden komen uit Alverna en Wijchen. Onze inkomsten komen uit het verhuren van de blokhut aan andere verenigingen, contributies en acties die leden zelf opzetten. Hierbij proberen we de contributie zo laag mogelijk te houden om voor elk kind de scouting toegankelijk te houden."

Onze blokhut wordt ook onderhouden door vrijwilligers. Dit zijn ouders van leden die de verschillende hand-en-spandiensten rondom en in de blokhut doen. Te denken valt aan reparaties, schoonhouden van dakgoten, poetsen van de zalen, onderhoud aan daken etc etc. "Er zijn echter dingen die wij niet zelf kunnen doen. Daarvan is de vervanging van de vloer ons grootste obstakel. Op dit moment ligt er, in 2 van de 3 zalen, een vloer die hoognodig vervangen moet worden. De huidige vloer is een linoleum tegelvloer. Verschillende tegels zijn door het jarenlange intensieve gebruik inmiddels eruit gesleten, er zitten gaten in de vloer en schoonmaken gaat moeizaam.”

Het vervangen van deze vloeren gaat rond de €5.500 euro kosten. Dit kan de vereniging niet betalen. Een bijdrage zou dan ook zeer welkom zijn zodat ze de veiligheid van de kinderen kunnen blijven waarborgen en tevens de inkomsten uit verhuur kunnen blijven behouden. (Er zijn namelijk al verschillende klachten binnengekomen over de staat van de vloer door verenigingen die de blokhut huren).

Mochten ze eventueel meer geld ophalen dan komt dit uiteraard ook ten goede aan het onderhoud van de blokhut (denk bijvoorbeeld aan verduurzaming, nieuwe ketels etc.). U kunt doneren via  https://gofund.me/456afc34 

Wij zeggen doen! 


Dit bericht delen:

Advertenties