Volleybal: Tiende winst op rij voor Trivos Dames 1

Verslag: Annemarie Driessen | Foto: Rob Jansen Fotografie
4 december 2023

Trivos Dames 1- Kuipers Flevoll DS 1 (25-14, 25-17, 25-21, 25-22)

Met de tiende winst op rij en de volle vijf punten gescoord, verstevigen de dames van Trivos hun koppositie in de tweede divisie B. Onder het toeziend oog van Sinterklaas en enkele pieten starten de Wijchense dames zaterdag 2 december zeer voortvarend de wedstrijd. De eerste twee sets is Trivos oppermachtig. In de sets die volgen laten ze Flevoll beter in het spel komen, maar echt bedreigend wordt het nergens. Coach Marcel van Zuijlen is blij dat de dames weer een keer 4-0 aan de broek geven van de tegenstander: “We hebben weer eens vijf punten gepakt en iedereen heeft gespeeld, dus iedereen is blij. Een prima mentale voorbereiding voor de wedstrijd van volgende week tegen VoCASA DS 2, de nummer 2.”

Trivos start de eerste set prima. Nora van der Bend zet meteen druk met haar service en ze scoort samen met Kyra van Dijk de eerste punten met slimme prikballen. Flevoll heeft duidelijk moeite met de pass en als het 6-1 is vraagt het team uit Fleringen de eerste time-out aan. Daarna trekt Flevoll een beetje bij maar Trivos zit duidelijk beter in de wedstrijd. Over en weer maken de teams de nodige servicefouten. Trivos blijft echter op ruime voorsprong door mooie aanvallen van Roos Mast en Kristy Goijarts en een killblok van Debbie de Graaf. In de verdediging blijft het haperen bij Flevoll en Trivos loopt verder uit. Op 18-9 neemt Flevoll de tweede time-out. Trivos voert de druk op met een mooie pipeaanval van Roos Mast, een midaanval van Kyra van Dijk en een flinke poeier van Lynn Stevens. Na een lekkere omloopbal van Debbie de Graaf en een bal die Flevoll buiten de lijnen slaat is de eerste set voorbij met de eindstand 25-14.

In de tweede set houdt Trivos het tempo van de eerste set vast en pakken ze meteen de leiding met een mooie aanval van Kyra van Dijk, een ketsbal op de service van Nora van der Bend en geweldige smashes van Kristy Goijarts en Norah van Beers. Ook deze set heeft Flevoll moeite met de pass en bij 10-3 neemt het team uit Fleringen de eerste time-out. Hierna volgen wederom de nodige servicefouten aan beide kanten. Coach Marcel van Zuijlen grijpt in met een time-out. Trivos herpakt zich en blijft scherp met mooi aanvalswerk van Norah van Beers en Kristy Goijarts. Setter Nora van der Bend gooit er een mooie prikbal in en dwingt hiermee de tweede time-out voor Flevoll af op 18-13. Bij Trivos komt voor het eerst sinds ruim twee jaar Sanne Jansen weer in het veld, hersteld van een hardnekkige blessure. Flevoll komt er nu niet meer bij, ondanks mooie aanvallen. Kristy Goijarts heeft een goede servicebeurt en Kyra van Dijk beslist de set op 25-17.

In de derde set is het eerste punt voor Trivos na een mooie omloopbal van Esmee Driessen. Snel daarna volgen mooie aanvallen van Kristy Goijarts en Roos Mast. Het zet Trivos op voorsprong, maar Flevoll blijft beter bij en staat op enig moment zelfs even voor. Na een goede aanval en een killblok van Flevoll is het 4-6 en neemt coach Marcel van Zuijlen een time-out. Trivos laat het wat vieren en ze blijven slechts bij door het ongekend hoge aantal servicefouten dat Flevoll maakt. Op de stand 10-10 staat het gelijk. Daarna zet Trivos door en komen ze weer in het spel, onder andere door een killblok van Debbie de Graaf en een keiharde aanval van Norah van Beers. Trivos bijt zich vast en brengt setter Eva Mulder en passer loper Evie Driessen in het veld. Stofzuiger Wieneke Eggermont heeft een prachtige redding. Maar ook Flevoll geeft niet op en komt weer dichterbij tot 18-17. Trivos klapt er daarna op met Lynn Stevens en Kristy Goijarts. Flevoll probeert het tij nog te keren met een time-out op 21-18, maar het helpt niet meer. Aan het eind van de set steelt Norah van Beerts de show met prachtige aanvallen. Flevoll serveert de laatste bal van de set in het net. Het is 25-21.

De vierde set start Trivos op achterstand van 0-4. Coach Marcel van Zuijlen grijpt in met een time-out. Een goede zet want de vier volgende punten zijn voor Trivos. Toch zijn de Wijchense dames wat minder scherp en breken ze niet echt uit. Als het 10-9 is vraagt Flevoll een time-out aan. Hierna volgt een goede servicebeurt van Debbie de Graaf waarin het duo Esmee Driessen en Kristy Goijarts tweemaal een killblok zet. Aanvallen van Kristy Goijarts en Norah van Beers volgen en Trivos staat flink voor op 16-10. Maar Flevoll veert toch weer op en komt bij tot 18-15. De tweede time-out voor coach Marcel van Zuijlen volgt. Maar dat Flevoll zich vastbijt tot het eind is duidelijk. Een prikballetje van Nora van der Bend, goed blokwerk van Trivos met Debbie de Graaf, Norah van Beers en Esmee Driessen en de laatste genadeklap va Kristy Goijarts zijn echter genoeg voor de winst. Het is 25-22.

Volgens coach Marcel van Zuijlen was deze thuiswedstrijd van Trivos niet te vergelijken met de uitwedstrijd tegen dit team enkele weken geleden. “En dat had alles te maken met het niveau dat Flevoll vandaag liet zien. Het gevaar bij een wedstrijd als deze, als de tegenstander zich niet van zijn beste kant laat zien, is dat je zelf mee gaat klungelen. Maar dat gebeurde bij ons niet. Het bleef goed lopen, ondanks de wissels die zijn toegepast. Daardoor heeft iedereen kunnen spelen, dat is fijn. Ik ben dan ook blij met deze uitkomst. We hebben de afgelopen tijd genoeg 3-2 overwinningen gehad, deze 4-0 voelt voor iedereen goed. We hebben allemaal onze bijdrage kunnen leveren aan deze winst.”

Volgende week speelt Trivos weer thuis tegen VoCASA DS2. Om 15.00 nemen de nummer 1 en 2 het tegen elkaar op in de Arcus. We hopen op veel publiek!