Voetbal: Alverna Vrouwen 1 behalen klinkende 5-0 overwinning op Victoria Boys

Verslag: Johan Driessen
20 november 2023

Alverna VR1- Victoria Boys 5-0

De dames van Alverna VR1 behaalden een klinkende 5-0 overwinning tegen de bezoekers uit Apeldoorn.  Uitblinker was Milou Stoots die maar liefst 4x het net wist te vinden waaronder een loopzuivere hattrick in de 1e helft.

Al in de 6e minuut weet Milou de scherpe steekbal van Anouk Jacobs te verzilveren. 1-0
Het doelpunt van Merel Tiecken in de 13e minuut wordt afgekeurd wegens hands door de overigens goed leidende scheidsrechter Edu Timisela.
Kort daarna weet de keepster de kopbal van Milou te keren en een schot van Merel gaat rakelings voorlangs. In de 31e minuut is het wel raak: na een 1-2tje tussen Milou en Mies Reijers weet laatstgenoemde de bal panklaar op het hoofd te leggen bij Milou die beheerst inkopt , 2-0.
De 3-0 valt nog voor rust als de keepster van Victoria Boys het schot van Chresta Liebregts niet klemvast weet te krijgen en Milou er als de kippen bij is om de bal in te tikken.

Het duurt in de 2e helft slechts 8 minuten voordat de 4-0 valt.
Een steekpass volgt van Romy Sengers op Bonita Theunissen (in de rust ingevallen) en zij weet de voorzet precies op het hoofd van Milou te leggen die wederom feilloos binnen kopt.
Mies probeert het , enthousiast aangemoedigd vanaf de tribune, nog met een aantal afstandsschoten maar weet daarmee niet te scoren.
Wie nog wel weet te scoren is Dianne van de Scheur die amper in het veld staat en de keepster in de korte hoek weet te verrassen : 5-0.
De 6-0 licht nog op de schoen van Bonita in de 43e minuut als zij alleen op de keepster af gaat maar deze weet knap te redden. Al met al een mooie overwinning in een wedstrijd waarin het team ook de doelstelling , om geen tegendoelpunt te incasseren, weet te behalen.
Met dit resultaat schuift Alverna op naar de 3e plaats slechts 2 punten achter koploper Union.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen VDZ in Arnhem.