Volleybal: Volle winst voor ongeslagen Trivos Dames 1

Verslag: Annemarie Driessen | Foto: Rob Jansen Fotografie
19 november 2023

Trivos Dames 1- Dros Alterno DS 2 (26-24, 25-16, 25-20, 25-18)

De dames van Trivos hebben zaterdag de eerste plek in de tweede divisie B terugveroverd door met 4-0 te winnen van Dros Alterno DS 2 uit Apeldoorn. De Wijchense dames stonden vrijwel de hele wedstrijd voor en lieten met snel en gevarieerd volleybal de tegenstander niet in het spel komen. Coach Marcel van Zuijlen is dan ook dik tevreden aan het eind: “Een lekkere energieke wedstrijd. Zo hadden we het afgesproken, maar dan moeten ze het wel doen en dat hebben ze gedaan.”

Aan de start van de eerste set zet Trivos meteen flink druk met snel spel en goed aanvalswerk en slimme prikballen. Als het 5-1 is, vraagt Alterno dan ook al haar eerste time-out aan. Een slimme zet want daarna wordt Alterno wakker en komen ze bij tot 6-6. Een mooie pipe-aanval van Kristy Goijarts zet Trivos weer op voorsprong, maar Alterno blijft bij. Coach Marcel van Zijulen neemt een time-out op 8-8. Even later lijkt Trivos uit te breken na een ace van Debbie de Graaf, een prikballetje van Nora van der Bend en een mooie aanval van Kristy Goijarts. Maar ze laten Alterno weer aanhaken. Na 4 servicefouten op rij, is het 17-16. Beide teams blijven knokken. Het wordt 22-22 als Trivos haar tweede time-out pakt. Tot aan het eind blijft het spannend, want het wordt nog 24-24 voordat een blok van Esmee Driessen en Kristy Goijarts en een mooie aanval van Roos Mast de set beslissen in het voordeel van Wijchen.

De tweede set start met dezelfde opstelling en een goede servicereeks van setter Nora van der Bend. Punten worden gescoord door harde klappers van Norah van Beers en Roos Mast en twee snelle omloopballen van middens Esmee Driessen en Debbie de Graaf. Libero Wieneke Eggermont staat als vanouds stabiel te passen. Het is al snel 8-3 en time-out voor Alterno. Trivos laat deze set de voorsprong niet los en zet door met mooie aanvallen van Roos Mast en Debbie de Graaf. Alles lukt en na een killblok van Kristy Goijarts is het al 17-6. Daar doen de dames na een time-out van Alterno nog een schepje bovenop met een sneaky prikbal achterover van setter Norah van der Bend en een ongenadige klap van Kristy Goijarts. Aan het eind van de set verslapt Trivos dan toch een beetje en laten ze Alterno terugkomen tot 23-16. Maar een blok van Debbie de Graaf en Norah van Beers zorgt voor de winst met 25-16.

Ondanks het verlies in de tweede set blijft Alterno vechten. Trivos start echter ook scherp. Het blok staat goed, twee keer scoort Debbie de Graaf daar punten mee. Norah van Beers, Roos Mast en Esmee Driessen blijven er lekker in slaan en op 16-9 vraagt Alterno een tweede time-out aan. Daarna volgt een prachtige redding van Wieneke Eggermont. Hierna staat Trivos het toe dat Alterno weer wat punten scoort en bijkomt tot 16-12, maar dat straffen Norah van Beers en Debbie de Graaf af met prachtige aanvallen. Aan het eind van de set bijt Trivos zich vast, maar Alterno ook. We zien nog een mooie aanval van Evie Driessen en een perfect blok van Esmee Driessen en Lynn Stevens, maar het is weer een klapper van Kristy Goijarts die de set beslist op 25-20.

De winst is binnen, houdt Trivos de concentratie om de volle 5 punten te pakken? Alterno geeft niet op. Het tempo blijft hoog en Alterno komt op voorsprong. Coach Marcel van Zuijlen grijpt in op 4-6. Hierna pakt Trivos de leiding terug al is het maar met 2 punten verschil. Trivos is minder scherp, maar Alterno maakt meer fouten. Mooie smashes van Kyra van Dijk en Norah van Beers brengen de stand op 16-11. Daarna laat Trivos Aletrno weer terugkomen tot 16-14. Een tweede time-out volgt voor Trivos. Een goede zet want de volgende punten zijn weer voor Wijchen met onder andere twee keer een ketser op de service van Kyra van Dijk. Hierna worden vooral punten gescoord door fouten van de tegenstander. Roos Mast klapt er nog een keer goed op en dan valt de bal na de service van Trivos net over de netrand voor de voeten van Alterno. Het is 25-18.

Coach Marcel van Zuijlen is zeer tevreden met de afloop. “Aan het begin was ik even bang dat het een vechtstrijd zou worden toen we na die energieke start ineens inzakten. Gelukkig hebben de dames zich heel goed herpakt en dat niveau de rest van de wedstrijd vastgehouden. We hebben Alterno niet meer in het spel laten komen. Er waren veel mooie acties van onze kant, het was een energieke wedstrijd. Het resultaat is zoals we het hadden afgesproken, maar dan moeten ze het wel doen en dat hebben ze gedaan.”

Volgende week speelt Trivos uit bij Engeltherm WSV dames 1 in Warnsveld en over twee weken thuis tegen Kuipers Flevoll DS 1.