Voetbal: Alverna Zaterdag 1 verliest wedstrijd in tien minuten

Verslag door Henny Remmers
19 november 2023
Alverna heeft zaterdag op het natte Bospad met 2-3 verloren van BVC ’12, de  bezoekers uit Beek scoorden tussen de 22e en 30e minuut drie keer, dat kwam Alverna niet meer te boven.

BVC begon sterk aan de wedstrijd, Alverna kreeg echter via Jair Roos - die de bal risicovol ineens uit de lucht pakte - na een kwartier wel de beste kans, maar het was toch BVC dat via Bart van Benthum uit een hoekschop scoorde. Diezelfde van Benthum scoorde 8 minuten later ook de 0-3, tussendoor had Joost Loosen de 0-2 gemaakt. Het toch al gehavende Alverna liep nog meer averij op toen al vroeg in de wedstrijd Marijn van Deinsen geblesseerd uit moest vallen, hij werd overigens prima vervangen door Lesley Peters. En toch ging Alverna met een redelijk goed gevoel de kleedkamer in met de rust, dit kwam doordat ze het laatste kwartier beter in de wedstrijd kwamen. Ook de treffer na 34 minuten van Sven Reijnen gaf het gevoel dat het geen verloren wedstijd hoefde te zijn.

De tweede helft was een gelijk opgaande strijd, met kansen voor beide ploegen. Jair Roos kwam regelmatig met gevaarlijke voorzetten die kansen opleverde, en Rico Timmermans was een paar keer gevaarlijk met schoten van afstand. Ook BVC had een paar keer de kans om de wedstijd definitief in het slot te gooien, maar Alverna doelman Arnaud Toonen-Dekkers hield met enkele knappe reddingen Alverna in de race. En nadat Lesley Peters in de 77e minuut de 2-3 scoorde ging Alverna voor meer, dat kreeg het niet ondanks dat er nog mogelijkheden waren. Bjorn Arts kwam net te kort op een voorzet van Hans Cooke, en bij enkele hoekschoppen had de bal ook zomaar een keer goed kunnen vallen. BVC hield echter stand en nam de drie punten mee naar Beek.

Volgende week een weekend vrij, en dan naar Beuningse boys op 2 december. Hopende dat die tijd voldoende is om wat blessures te laten genezen.