N.E.C. organiseert inzamelactie voor Sintvoorieder1

Van onze redactie
18 november 2023

Op zondag 26 november organiseert N.E.C. een cadeau-inzamelactie voor Stichting Sintvoorieder1. De stichting zorgt ervoor dat kinderen die leven in (verborgen) armoede in december ook een cadeau van de Sint krijgen. Tussen 12.30 uur en 14.30 uur is het mogelijk om een cadeau in te leveren bij een van de stands op de Goffertweide.  

Op zaterdag 18 november zal de Goedheiligman voet aan wal zetten in Gorinchem. Vanaf dat moment begint het bij ieder kind in Nederland te kriebelen, want pakjesavond komt steeds dichterbij. Elke avond je schoentje zetten met een wortel of een tekening om vervolgens wakker te worden met een kleinigheidje. Op 5 december wordt het pas echt spannend. Zingend voor de open haard, wachtend op een klop op de deur. Dan gebeurt het, ‘klop, klop, klop!’ Je schrikt, maar bent ook enthousiast. De deur wordt opengetrokken en daar staat een prachtig gevulde juten zak. Zo veel cadeaus, het is bijna niet te geloven.  

De harde realiteit is dat maar liefst één op de tien kinderen dit feest moet overslaan. Zij leven in (verborgen) armoede en hun ouders hebben niet het geld om deze traditie over te brengen. Wanneer vriendjes en vriendinnetjes op school vragen wat ze hebben gekregen van de lieve Sint, is het antwoord ‘niks’. Omdat N.E.C. vindt dat elk kind recht heeft op cadeaus van Sinterklaas, organiseert de club een inzamelactie voor Sintvoorieder1. Neem daarom een cadeau mee naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 26 november en lever deze in bij het inzamelpunt. Wij zorgen er samen met Sintvoorieder1 voor dat de cadeaus bij de kinderen terecht komen die het nodig hebben.  

Stichting Sintvoorieder1 is een organisatie die zich inzet voor gezinnen die in (verborgen) armoede leven. Zij toveren een glimlach op het gezicht van deze kinderen (en hun ouders) op pakjesavond. Want ieder kind verdient het om gezien te worden op 5 december. Jaarlijks verzamelt de stichting tienduizenden cadeaus in en verdelen ze deze over het gehele land.  

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een mooi Sinterklaasfeest voor álle kinderen? Neem dan een cadeau mee op 26 november. Inleveren kan op 26 november tussen 12.30 uur en 14.30 uur bij een van de stands die op de Goffertweide staan óf op vrijdag 24 november van 12.00 uur tot 16.45 uur bij de receptiebalie in het Goffertstadion. Alleen cadeaus die nieuw of ‘zo goed als nieuw’ zijn, komen bij de kinderen terecht. Wil je inspiratie voor een cadeau of een duidelijke beschrijving van de eisen waar een cadeau aan moet voldoen? Kijk dan op sintvoorieder1.nl/nl/kom-in-actie/cadeau-doneren.  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen