Hockeydames 1 MHC Wijchen verliest meteen eerste thuiswedstrijd van seizoen

Verslag door Willem Faassen
18 september 2023
De eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde Wijchen Dames 1 tegen Apeliotes Dames 1. Na een goede trainingsweek was het team vol goede moet om ook de eerste punten van het seizoen te verzamelen.
In het eerste kwart kwam er van dit voornemen echter weinig terecht. De thuisploeg was onrustig in het onder druk zetten van de bezoekers en bleef zo achter de feiten aanlopen. Apeliotes kwam dan ook op een terechte 1-0 voorsprong.
In het tweede kwart wist Wijchen Apeliotes wel onder druk te zetten en te houden en kantelde het spelbeeld langzaam. De kleine kansen die het kreeg, werden niet benut. Na rust bleef Wijchen het spel bepalen, en één van de strafcorners van de thuisploeg werd gescoord, maar na overleg tussen de scheidsrechters alsnog afgekeurd.

In het laatste kwart ging Wijchen steeds meer risico nemen, maar in plaats van de gelijkmaker kreeg het nog twee doelpunten om de oren, waardoor het met 3-0 verloor. Volgende week (zondag 24 september) speelt Wijchen uit tegen Weert Dames 1.