Badminton: 2DA Smashing Wijchen: De kop is eraf!

Door: Maureen Zewald
18 september 2023

Het nieuwe badmintonseizoen is weer begonnen! Dit jaar ziet de competitie er anders uit dan voorgaande jaren. Er wordt namelijk een volledige competitie gespeeld met slechts 8 in plaats van 10 teams, aangezien Amor en Hoornse zich terugtrokken.

Dit zorgt ervoor dat direct vanaf de start ieder punt telt en dus ontzettend belangrijk is. Het eerste team van 2dA Smashing uit Wijchen heeft afscheid moeten nemen van twee vaste krachten. Zo heeft Ella Peters een stapje terug gedaan en is Brandon bij BC Amersfoort gaan spelen. Als nieuwe aanwinst is Rune van Dalm het eerste team van 2dA Smashing komen versterken en speelt Casper Spaans nu vast op Team 1. Daarnaast is Lieke op het moment helaas geblesseerd waardoor Katinka Moers afgelopen weekend haar debuut in de Eredivisie mocht maken.

Vol goede moed begon 2dA Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen Rune en Casper het op tegen Brian Wassink en Finn Achthoven. In de eerste set ging het duo van 2dA Smashing vliegend van start en wisten een lange tijd de voorsprong te behouden. Helaas werd de set net verloren met 19-21. De tweede set kwam het Duinwijckse duo meer op stoom en wonnen deze met 11-21. Op de baan ernaast speelden Maureen en Katinka tegen Imke van der Aar en Meerte Loos. Het gelegenheidsduo van 2dA Smashing moest in de eerste set nog de zenuwen de baas worden. Door veel eigen fouten werd de set verloren met 11-21. De tweede set wisten de dames lange tijd bij te blijven, maar ook hier bleek Duinwijck een maatje te groot. Deze set werd verloren met 16-21.

Met een 2-0 achterstand begon 2dA Smashing aan de singels. Hier mocht Teun het opnemen Aram Mahmoud, de runner-up van het afgelopen NK. Dit zou op papier een zware wedstrijd zou worden en bleek in de praktijk nog zwaarder dan gedacht. Teun kwam er in de eerste set maar moeilijk aan te pas en verloor deze met 6-21. In de tweede set wist hij beter weerstand te bieden en wist in eerste instantie zelfs bij te blijven. Helaas was de tank snel leeg en werd ook deze set verloren met 11-21. In de 1e dames singel nam Leonie het op tegen Chloë Mayer. Leonie had last van een moeilijke start maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Ze wist de rally's aan te gaan, maar kwam niet tot het scoren van de meeste punten. Ze verloor de eerste set met 12-21 en de tweede met 14-21.

Yannic begon sterk aan zijn wedstrijd tegen Finn en wist net niet de eerste set naar zich toe te trekken (19-21). In de tweede set miste Yannic echter wat conditie en kon zich niet meer weren tegen het goede spel van Finn (10-21). Op de andere baan speelde Maureen tegen invalster Florine Wille. De eerste set ging lang gelijk op, maar Maureen wist uiteindelijk de voorsprong te pakken en de eerste set naar zich toe te trekken (21-18). In de tweede set was het weer lang spannend, maar wist Maureen het hoofd koel te houden. Deze set werd ook met 21-18 gewonnen en het eerste punt van 2dA Smashing was hiermee een feit.

Met een 5-1 achterstand stond 2dA Smashing nog twee pittige mixen te wachten. Op baan 1 speelden Casper en Katinka tegen Aram en Imke. Het jonge duo van 2dA Smashing kon maar moeilijk grip op de wedstrijd krijgen en verloor met 8-21 en 11-21. Op de baan ernaast speelde Teun en Leonie tegen Brian en Meerte. De eerste was het nog even zoeken en werd deze verloren met 11-21. In de tweede set kon 2dA Smashing zich beter weren, maar schoot ook hier tekort 17-21.

Ondanks het verlies met 7-1 tegen de landskampioen kijkt het team met veel vertrouwen vooruit. Supporters bedankt voor de steun aan aanmoedigingen! De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 23 september om 19:00 tegen VELO. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen