Palliatieve zorg: thema-avond in het Marikenhuis

Van onze redactie
18 september 2023

Woensdag 27 september van 19.30 – 21.30 uur: 'Palliatieve zorg', locatie: Marikenhuis

Voor de meeste mensen die het bericht van hun arts ontvangen dat zij niet meer beter worden, maar wel nog palliatief behandeld kunnen worden, betekent deze boodschap een grote schok. Zij ervaren het als een doodvonnis, omdat palliatieve zorg dát voor hen betekent. Maar er valt meer over te zeggen.

Palliatieve zorg is namelijk niet hetzelfde als terminale zorg. Met palliatieve zorg kun je nog lang leven: kanker als chronisch ziekte. Je kunt niet meer genezen van je kanker, maar wat kun je nog wel (blijven doen)? Wat wil je zelf verder met je eigen leven, met dit veranderde perspectief? Wat is hierbij de waarde van palliatieve zorg in dit 'tussenland': de tussenfase van een ongeneeslijke ziekte?

Deze avond is bedoeld voor mensen met kanker zélf en hun partners, kinderen, vrienden/vriendinnen. Er wordt uitgebreid toegelicht wat palliatieve zorg voor jou en jouw naasten kan betekenen. Dan kun je ook alle vragen kwijt die je bezig houden over het verloop van de palliatieve fase en de mogelijkheden om de zorg te ondersteunen, zowel lichamelijk als mentaal en psychisch.

De thema-avond is georganiseerd samen met het Netwerk Palliatieve Zorg Gelderland Zuid.
Inloop vanaf 19.00. Entree gratis. Aanmelden via www.marikenhuis.nl.

Open inloop
Naast de vele activiteiten staat onze deur voor je open van maandag- tot en met donderdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur voor een kop koffie of thee en een luisterend oor. Het is open inloop, je bent welkom.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen