Wijchense Kasteelschakers starten competitie met gelijkspel

Sport
Van onze redactie
17 september 2023

Schaakvereniging Het Kasteel uit Wijchen is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel. Tegen het Eindhovense WLC werd het een partij met wisselende kansen.

Kaz Haans speelde met zwart tegen Nol Swinkels een evenwichtige partij. Hij besloot een remise-aanbod te accepteren. Even later zag ook Bram Rutten geen andere mogelijkheid dan de vrede te sluiten met Max Quintus. Vervolgens moest Henk van Kortenhof zijn koning omleggen omdat oprukkende pionnen van WLC-er Messaoudi niet meer gekeerd konden worden. Debutant Jorik Quint bracht Het Kasteel vervolgens weer langszij door zijn partij te winnen.

Daarna dreven er donkere wolken boven de thuishaven wijkcentrum Wijchen Zuid. Twan Rutjes wist het niet te redden tegen Hans Baijens. Routiniers Willem van Berkel en Henk Massink stonden er vervolgens ook niet niet geweldig voor. Maar beiden wisten zich goed te verdedigen en er uiteindelijk een remise uit te slepen.

Vlak daarvoor wist kopman Stan Heijmans na een moeizame strijd toch als overwinnaar uit de strijd te komen, waarmee op de valreep een 4-4 eindstand op het denkbeeldige scorebord kwam.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen