Cursus 'Liever Assertiever-Sterker Worden' start in Wijchen

Van onze redactie
15 september 2023

Voor volwassenen die het lastig vinden om op te komen voor zichzelf en de hun eigen grenzen aan te geven organiseert Pro Persona Connect de training ‘Liever Assertiever’ vanaf vrijdagochtend 27 oktober in Wijchen. Deelname is gratis.

Iedereen vindt het wel eens lastig om nee te zeggen of om te zeggen dat iets vervelend is. Hoe dat op een duidelijke manier, zonder een ander te kwetsen, aan te geven kan soms als een uitdaging voelen. Eigen grenzen aangeven is echter belangrijk om zelf geen klachten te ontwikkelen zoals stress, spanning en negatieve gedachten.

Ervaringen een deelnemer aan de cursus:
‘Ik heb geleerd op een duidelijke manier te zeggen wat ik wil. En ik merk dat er dan geen rampen gebeuren.’ Een andere deelnemer geeft aan: ‘Ik ben besluitvaardiger geworden, wat resulteert in rust in mijn hoofd en duidelijkheid voor mijn omgeving, zowel privé als werk/zakelijk gerelateerd.

De cursus ‘Liever Assertiever’ bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur op vrijdag 27 oktober, 3 + 10 + 17 + 24 november 2023 van 10.30-12.30 uur in Wijchen. In de cursus wordt geoefend met gespreksvaardigheden en assertieve vaardigheden zoals het stellen van vragen, actief luisteren, de eigen mening geven en ‘nee’ zeggen. Er wordt geleerd negatieve gedachten om te zetten in meer realistische gedachten. En er wordt geoefend met situaties waar men zich geen raad mee weet.
Door huiswerkopdrachten wordt geleerd om de lesstof ook in her eigen leven toe te passen.

Geïnteresseerde inwoners van de gemeenten Wijchen en Druten kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl

Vooraf zal er een kennismaking zijn met de preventiemedewerker. Deelname is gratis.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen