Mari van Wanroij vervangt Feijke Detiger als raadslid CDA Wijchen

Van onze redactie
14 september 2023

Tijdens de raadsvergadering van 28 september zal Feijke Detiger haar raadslidmaatschap neerleggen. Mari van Wanroij volgt haar dan op als raadslid voor het CDA Wijchen.

Feijke Detiger licht haar besluit om te stoppen als raadslid toe: “Raadslid worden in mijn fantastische dorp was een soort droom die uitkwam. Wellicht een droom die te snel is uitgekomen, want ik ga mijn raadszetel overdragen. De reden hiervan is dat het voor mij lastig te combineren is met mijn jonge gezin en relatief nieuwe baan.
Ik ben dankbaar dat ik deze taak heb mogen uitvoeren, dankbaar dat Wijchenaren vertrouwen in mij hebben getoond, dankbaar dat ik zoveel heb mogen leren en dankbaar voor de fijne samenwerking in de fractie van het CDA Wijchen. Ook in de gemeenteraad, met het college, de ambtenaren van de gemeente Wijchen en de griffie heb ik prettig samengewerkt. Daar kijk ik fijn op terug.”

Feijke vervolgt: “Moeilijke beslissingen, ze zijn afgelopen periode regelmatig voorbij gekomen in de gemeenteraad, voor mij is dit ook een moeilijke beslissing, maar zoals de besluitvorming in de gemeenteraad ook gaat is deze beslissing weloverwogen.
Voor nu zal ik niet meer actief zijn in de Wijchense politiek. Uiteraard weet ik niet wat de toekomst gaat brengen en zal ik dit stuk passie wellicht later in mijn leven weer tot bloei kunnen brengen.
Tijdens de raadsvergadering van 28 september zal ik mijn raadzetel overdragen aan Mari van Wanroij, nu commissielid van CDA Wijchen. Ik ben blij dat Mari mij gaat opvolgen, iemand met veel kennis, ervaring en passie voor de politiek.”

Fractievoorzitter van het CDA Wijchen Björn Derksen vindt het spijtig dat Feijke stopt als gemeenteraadslid. Hij vertelt hierover: “Het is erg jammer dat Feijke stopt als raadslid. Ik heb Feijke altijd gezien als een groot talent voor dit werk. Dat heeft ze ook bewezen door bijvoorbeeld haar aangenomen voorstel om een actie van de Voedselbank en Stichting Vincentius door de gemeente te laten verdubbelen en het op gang brengen van de discussie over een vrij toegankelijke kermis met feestlocaties.”

Derksen licht het verder toe: “De afgelopen maanden hebben wij met Feijke er alles aan gedaan om een modus te vinden waarin zij de verschillende zaken wel kon combineren. Dat is niet gelukt. Daar baal je dan natuurlijk met elkaar wel even van”.
Björn Derksen sluit af: “Als CDA Wijchen hebben we in de persoon van Mari van Wanroij gelukkig wel meteen een ervaren kracht klaar staan die Feijke gaat vervangen als raadslid. Mari doet dit met veel kennis op het gebied van de energietransitie, woningbouw en vastgoed. Bovendien draait Mari al 5 jaar mee als commissielid binnen de gemeenteraad.”

Op 28 september vindt in de gemeenteraad de overdracht plaats van het raadslidmaatschap van Feijke naar Mari. De raadsvergadering begint om 20.00 uur in het Kasteel.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024