Breincafé op 20 september: ‘Het hoe en wat van dementie’

Gezondheid
Van onze redactie
14 september 2023
Woensdag 20 september 2023, 19:00/20.00 uur - 21:30 uur
De Bibliotheek Wijchen, Campuslaan
Toegang gratis, je mag je hier aanmelden.
 
Op 20 September, op ‘Wereld Alzheimer dag’, gaat het Breincafé over ‘Het hoe en wat van Dementie’. Iedere dag krijgen 120 mensen in Nederland de diagnose dementie, wat veel impact heeft op degene die de diagnose krijgt, maar ook zeker voor de omgeving! Wat gebeurt er in het brein en zenuwstelsel bij dementie, welke soorten dementie zijn er, hoe ermee om te gaan?

Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid om bij de inloop in de bibliotheek onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar in gesprek te gaan. MeerVoormekaar, dé welzijnsorganisatie in Wijchen & Druten, sluit deze avond aan en vertelt over hun lokale activiteiten m.b.t dementie.
Je hebt ook de vrijheid om vanaf 20.00 uur alleen bij de gratis voorlichting aanwezig te zijn (20.00 uur - 21.30), waarna er gelegenheid is om met elkaar na te praten bij de inloop en in de foyer van 't Mozaïek, ‘de huiskamer van Wijchen’.

Dankzij nauwe samenwerking met Theater 't Mozaïek geeft het Breincafé ook regelmatig korting op voorstellingen, zoals op 27 september van Minoux; ‘Pow Wow’. Minoux zorgt voor een feestelijke, vrolijke en ontroerende ontmoeting tussen verschillende generaties over het ouder worden en waarin de zorg voor onze ouders centraal staan.

Omdat een ieder in zijn/haar omgeving te maken heeft met mentale klachten, vond Miranda van Amersvoort (foto), van WerkBewust het weer tijd om hier aandacht aan te besteden. Misschien kent u haar nog van het GGZ-café van 2 jaar geleden. Miranda geeft 6 keer per jaar gratis voorlichting geven over een psychische kwetsbaarheid, voor een ieder die daar interesse in heeft!

Dus laat je inspireren, doe kennis op en ga met elkaar in gesprek voor meer begrip en verbinding!


Dit bericht delen:

Lees ook