Grote deelname ( ex) Kasteelschakers aan het Open NK in Dieren

Sport
Van onze redactie
5 augustus 2023

Het Open Nederlands Kampioenschap schaken in Dieren zit er weer op. Met veel inzet en enthousiasme hebben een tiental (oud) Kasteelspelers meegespeeld met het pittige negenrondig toernooi.

De voormalige in Wijchen geboren en getogen Kasteelschaker Chiel Koster mocht in het hoofdtoernooi meespelen. Hij scoorde er 2,5 punt en is ongetwijfeld veel schaakervaringen wijzer geworden.

In de reservegroep A eindigde Caspar Hermeling met de derde zege op rij. Jammer van een zwakke serie halverwege het toernooi, er had meer ingezeten. Kaz Haans eindigde evenals Caspar in de middenmoot met 5 punten. Vlak daarachter eindigde Henk Massink met 4,5 punt, door in de laatste speelronde te winnen van Paulo Valiente. Dat zijn evenveel punten als Twan Rutjes uiteindelijk behaalde, na het behalen van de volle buit tegen Erik Wille.

Op de laatste speeldag stond er vooral voor Joey Brouwer nog iets op het spel. Bij winst op de 16-jarige Leon Niemeijer kon hij nog een gedeelde eerste plaats halen in de reservegroep B. Dat lukte helaas niet. Er ontstond een eindspel waarbij Niemeijer met een loper en paard nog op het bord moest proberen Joey mat te zetten. En dat kostte hem best veel moeite. Het scheelde niet veel of hij had meer dan 50 zetten gespeeld zonder een stuk te slaan. Op de valreep wist de 16-jarige scholier toch nog de winst te vinden. Joey kan zeker terugzien op een goed toernooi. Hetzelfde geldt voor Albert Verhaaren, Yanick Jacobs en Kosse Stegman, die in de middenmoot eindigden.

In de reservegroep C speelde Kasteelvoorzitter Toine van Bergen een degelijk toernooi. Tweemaal behaalde hij de winst en in drie wedstrijden kwam het tot remise.

Henk van den Berg nam nog deel aan de vierkamp. Daarbij speel je in een poule van vier gelijkwaardige spelers drie wedstrijden binnen drie dagen. Tweemaal scoorde Henk een remise, eenmaal wist hij de winst te pakken.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen