N.E.C. huurt Brayann Pereira met koopoptie van AJ Auxerre

Sport
Van onze redactie
4 augustus 2023

N.E.C. heeft zich voor tenminste één seizoen verzekerd van de diensten van Brayann Pereira. De 20-jarige rechtsback komt op huurbasis over van AJ Auxerre, waarbij N.E.C. een koopoptie in de deal heeft bedongen. De Fransman sluit per direct aan bij de Nijmeegse selectie.

Brayann Pereira begon zijn carrière in de jeugdopleiding van RC Lens, waar hij uiteindelijk het eerste elftal bereikte en zijn debuut maakte in de Ligue 1. In de zomer van 2022 maakte de verdediger de overstap naar AJ Auxerre, waarna hij het afgelopen halfjaar aan Bourg-en-Bresse werd verhuurd. Zijn prestaties bleven daar niet onopgemerkt, want afgelopen zomer was Pereira basisspeler van Frankrijk O20 tijdens het WK in Argentinië.

Technisch directeur Carlos Aalbers is opgetogen over de komst van Pereira: "Brayann is een welkome versterking voor onze selectie. Met zijn snelheid, power en voorzet past hij goed in ons spel. Het feit dat hij meer dan dertig interlands in de leeftijd van O16 tot en met O20 van de Franse nationale jeugdteams heeft gespeeld en onlangs nog bassispeler was op het WK O20 in Argentinië zegt genoeg. Daarnaast hebben we nu een dubbele bezetting op de positie van rechtsachter, wat de concurrentie en de kwaliteit binnen het team zal bevorderen.”

“Ik ben blij om in Nijmegen te zijn en dat de transfer is afgerond. De komende maanden wil ik me verder ontwikkelen bij N.E.C. en mooie stappen zetten met de club. Ik kan niet wachten om te beginnen”, aldus de gretige Pereira.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen