10-jarige Ranomi Janssen uit Wijchen is Nederlands Kampioen BMX!

Van onze redactie
30 mei 2023

In het Gelderse Tiel werd op de mooie zonnige pinkstermaandag 29 mei ge(st)reden om de Nederlandse titel BMX Nff. De nog 10-jarige Wijchense Ranomi Janssen wist hier de strijd te winnen en haar Nederlandse titel bij de NFF voor de 3e keer te behalen.

Ranomi: "Ik ben blij dat ik deze titel weer mee naar Wijchen heb mogen nemen. En nu? Ik ga eerst genieten van deze overwinning. En daarna lekker door met plezier maken en trainen voor de komende wedstrijden. Dit jaar heb ik me inmiddels ook gekwalificeerd voor de grotere internationale wedstrijden van de KNWU."

"Ik ga in juni nog de strijd aan tijdens het NK KNWU in Venlo bij de meiden van 11/12jaar, Tevens ga ik in juli in het Franse Besançon rijden tijdens het EK en in de zomervakantie rijd ik mee tijdens het internationale wieler-WK in het Schotse Glasgow. Wedstrijden waar ik me enorm op verheug en hopelijk kan ik mijn finaleplekken in deze wedstrijden verbeteren ten opzichte van 2022."

In Schotland komen komende zomer voor het eerst alle WK wielerdisciplines bij elkaar om het grootste evenement samengevoegd te verrijden. Ook de BMX-afdeling is hier natuurlijk vertegenwoordigd. Toppers als Laura en Merel Smulders, Lieke Klaus, Nick Roelofs en vele van de Wijchense BMX-vereniging FCV Wycross zullen afreizen naar deze grote internationale wedstrijd. Altijd een happening voor iedereen!


Dit bericht delen: