Voetbal: Woezik JO15-1 terechte kampioen in de hoofdklasse!

28 mei 2023

Nadat Union vorige week dure punten liet liggen tegen DVOV had scWoezik het zaterdag 27 mei zelf in de hand. Bij winst tegen de nummer 3 in de ranglijst, Sportclub Bemmel, zouden zij de kampioen worden in de Hoofdklasse.

Het team, onder leiding van Julyan Schippers en Bart Manders, had dit seizoen twee keer eerder tegen Bemmel gevoetbald én gewonnen, maar toen stond er nog niets op het spel. Alleen met winst op Bemmel zou scWoezik voorbij Union gaan. De opdracht was dus duidelijk: de rust bewaren, blijven voetballen en zorgen dat je meer scoort dan Bemmel.

De eerste helft leek de spanning de Woezikspelers te blokkeren om hun eigen spel te kunnen spelen. De snelle linksbuiten, Dylano Hurkens, passeerde een aantal keren de verdedigers van Bemmel, maar hun keeper wist een doelpunt te voorkomen. Bemmel, die 7 doelpunten nodig had om zelf nog kampioen te worden, bezorgde scWoezik de nodige spanning met een gevaarlijk afstandsschot. Het Bemmelse team werd uitbundig aangemoedigd door de spelers van Union, die op de tribune zagen hoe er met een stand van 0-0 de rust in werd gegaan.

De spelers van scWoezik namen na rust meteen het initiatief. Na wederom een goede individuele actie van Dylano Hurkens, werd hij binnen de 16 neergehaald en wees de scheidsrechter naar de stip. De topscoorder van de JO15-1 nam het heft in eigen hand en schoot de penalty koelbloedig binnen: 0-1! Niet veel later, wist Berkay Saglam met zijn mooie technische spel vanaf het middenveld door te breken en probeerde hij met een afstandsshot de 0-2 binnen te schieten. De bal miste het net, maar deze poging zorgde wel voor een corner voor scWoezik. De altijd steady verdediger Sam Arens kopte binnen: 0-2! Door dit doelpunt leek de spanning bij de spelers scWoezik te verdwijnen als sneeuw voor de zon, net zoals het team van Union van de tribune in Bemmel. Het mooie positiespel van de Woezikspelers werd zichtbaar en de spelers wisten elkaar weer als vanouds te vinden. De verdediging, onder leiding van aanvoerder Max van Rens, stond als een huis en gaf niets weg. Er werd vanuit achteren goed opgebouwd en door mooie acties van de hardwerkende middenvelders Berkay Saglam en Yves Manders kreeg de voorhoede van scWoezik nog een aantal mooie kansen. Dylano schoot met een snoeihard afstandsschot de lat van de Bemmel-goal bijna door midden. Niet veel later was daar het verlossende eindsignaal van de goede scheidsrechter van Bemmel: eindstand 0-2. Met fakkels, een kampioenschaal en badjassen werd het team door ouders, familie en vrienden ter plekke gehuldigd. Het kampioensfeestje werd op Sportpark Woezik voortgezet en uiteraard mocht een rondje Wijchen op de platte kar niet ontbreken.

Hoofdtrainer Julyan Schippers: Trots op het complete team, stuk voor stuk harde werkers die er alles aan gedaan hebben om dit met elkaar als team te realiseren. Als je als team in de laatste 6 wedstrijden 18 punten haalt spreek je wel van een terechte kampioen!