Wijchens warmste Week 2023 bij Maaswaal College

Van onze redactie
25 mei 2023

Van dinsdag 30 mei t/m 2 juni is de vijfde editie van de Wijchens Warmste Week. De slotfase van de jaarlijkse inzamelactie van eerste-, tweede-, en derdejaarsleerlingen van locatie vmbo basis-kader-mavo van het Maaswaal College aan de Oosterweg 189 voor het goede doel staat in het teken van allerlei Unesco-activiteiten.

Graag nodigt het College iedereen uit om op vrijdag 2 juni tussen 14:00-16:00 uur het Wijchens Warmste Festival te bezoeken op locatie vmbo basis-kader-mavo. Daar wordt dan de (voorlopige) eindstand bekend van de inzamelactie.

In de weken voorafgaand aan de Wijchens Warmste Week verzinnen de leerlingen zelf inzamelacties. Van grasmaaien tot boodschappenservice: alles om de sponsorkaart zo vol mogelijk te krijgen. In de WWW zijn er veel lessen en activiteiten rondom het goede doel en kan er nog extra ingezameld worden. Ook dit jaar gaan er drie docenten drie dagen ons eigen Wijchens Warmste Woning in om vervolgens op vrijdag 2 juni tijdens het Wijchens Warmste Festival feestelijk bevrijd te worden. Op donderdag 1 juni mogen 100 leerlingen met de hoogste opbrengst op school blijven ‘slapen’.

Het goede doel van 2023 is Amnesty International. Deze organisatie zet zich in voor mensenrechten (één van de vier pijlers van Unesco), vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid. De vorige editie van de WWW haalde circa 12.000 euro op voor giro 555. We hopen dit jaar op net zo een, of betere, opbrengst.

Op het Wijchens Warmste Festival is veel te doen, te zien, te proeven en te kopen. Leerlingen hebben leuke en lekkere dingen gemaakt en ook hiervan gaat de gehele opbrengst naar Amnesty International.


Dit bericht delen: