Jeugdvoetbal: Woezik JO14-1 kampioen!

Van onze redactie
22 mei 2023

Het jeugdelftal JO14-1 van scWoezik werd zaterdag 20 mei kampioen in de Hoofdklasse en promoveert daarmee naar de 3e Divisie.

Nog voordat het team, onder leiding van Roy Peters en Bram van Rens, naar DVOL in Lent vertrok, was de spanning op Sportpark Woezik al voelbaar. Directe concurrent Spero uit Elst stond qua punten gelijk met scWoezik, maar had een beter doelsaldo van +3. Zij moesten het in de ochtend opnemen tegen het altijd goed voetballende Orion. Spero ging op eigen terrein met 0-2 onderuit tegen Orion en dus wist scWoezik wat hen te doen stond tegen de nummer 3 van de competitie: niet verliezen.

De eerste helft was scWoezik sterker dan DVOL. Spits Vince Snoeck was op dreef en kon een aantal keren gevaarlijk doorbreken, maar een doelpunt bleef uit. Ook Teun Hendriks en Ravi Tijssen wisten de bal niet in het net te krijgen. De ijzersterke verdediging van scWoezik gaf echter niets weg en vormde een blauwe muur voor het Woezikgoal, waardoor er veelal op de helft van DVOL werd gevoetbald.
Halverwege de eerste helft kreeg scWoezik een corner, die door Teun Hendriks werd binnen gekruld. Met 0-1 ging scWoezik de rust in.

De tweede helft verliep wat grimmig. DVOL maakte een aantal forse overtredingen wat hen 5 gele kaarten opleverde. scWoezik bleef kansen creëren, o.a. door Suze Heuting, Billy Ermers en Yves Manders, maar een tweede doelpunt bleef uit.
Met nog 15 minuten op de klok, kreeg DVOL een penalty nadat een DVOL speler tijdens een duel op de rand van de 16 onderuit ging. De spanning was om te snijden.
Keeper Jurre Janssen wees naar de hoek waar hij de bal verwachtte en dook niet veel later diezelfde hoek in. Met de toppen van zijn vingers wist hij de bal uit het goal te houden.
De overtredingen op Woezik-spelers gingen helaas door, waardoor Ravi Tijssen 5 minuten voor tijd zelfs geblesseerd het veld moest verlaten. Na ruim 5 minuten extra speeltijd, was daar dan eindelijk het fluitsignaal en was de ontlading zichtbaar. Het feestje dat op de velden van DVOL werd gestart, verplaatste zich uiteindelijk naar Sportpark Woezik, waar de champagne en platte kar voor hen klaar stond.

Aanvoerder Quinn van den Berg: “Het was een zware competitie waar veel teams aan elkaar gewaagd waren. Ik ben super trots op dit team! We hebben dit echt samen als team gedaan en er met z’n allen voor gestreden. We zijn de terechte kampioen!”

De JO14-1 geeft het stokje graag door aan de JO15-1 die a.s. zaterdag 27 mei in Bemmel ook nog voor het kampioenschap in de Hoofdklasse gaat strijden.