Hockeydames 1 MHC Wijchen verliest laatste competitiewedstrijd, maar al verzekerd van lijfsbehoud Eerste Klasse

Verslag door Willem Faassen
22 mei 2023
Na een knap gelijkspel vorige week tegen Geel-Zwart (1-1) was Wijchen verzekerd van lijfsbehoud in de Eerste Klasse. De laatste wedstrijd van het seizoen stond er dan ook niks meer op het spel, maar het team begon vol goede moed aan de wedstrijd tegen Phoenix.
 
Het was dan ook de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Lisa Schiltmans. Daarna was het Phoenix dat via een corner vlak voor rust de gelijkmaker maakte. Na rust werd het spel er niet beter op. Beide ploegen misten de echte overtuiging in hun spel. Phoenix kwam in het derde kwart op een 2-1 voorsprong. In het laatste kwart was het opnieuw Lisa Schiltmans die scoorde. Niet veel later benutte Phoenix een strafbal waardoor Wijchen opnieuw op achterstand kwam. Hoewel de druk nog werd opgevoerd bleven grote kansen uit.
 
Vlak voor het einde van de wedstrijd werd er afscheid genomen van Babs de Kock die stopt als speelster bij Wijchen. De komende weken gaat Wijchen bouwen aan een nieuwe selectie voor het komende seizoen. Wijchen speelt dan net als dit seizoen in de Eerste Klasse.
 

Dit bericht delen: