D66 Wijchen wil crowdfunding voor kasteel

Van onze redactie
18 mei 2023

D66 Wijchen wil door middel van een crowdfundingsactie luiken op het Wijchens kasteel realiseren.

Tijdens de commissievergadering van 11 mei bleken een aantal partijen geen geld over te hebben voor het plaatsen van de historische luiken op het kasteel. Dit terwijl sinds 2018 het de wens van de gemeenteraad is om het kasteel in zijn oude glorie te herstellen. Meerdere partijen gaven aan dat het hun wens is om alle luiken terug te plaatsen. Echter zijn de kosten voor sommigen te hoog.

Mocht dit bezwaar standhouden, dan wil D66 Wijchen deze bezwaren wegnemen door een crowdfundingactie op te zetten. Hierbij kan iedere Wijchenaar een stukje luik sponsoren. De tegenprestatie kan bijvoorbeeld bestaan uit naamsvermelding op een plakkaat in de foyer, website of een miniatuurluikje.

D66 Wijchen denkt dat veel ondernemers en inwoners van Wijchen juist bij willen dragen aan de historische uitstraling van het Wijchens kasteel. Met deze actie wil D66 Wijchen benadrukken dat het kasteel van alle Wijchenaren is. Iedereen krijgt zo de kans om bij te dragen aan elementen aan het kasteel.

Guus Reichgelt, raadscommissielid D66 Wijchen: "De Wijchenaren zijn trots op het Kasteel. Het kasteel is van en voor alle Wijchenaren. Waarom zouden we ze dan niet de kans geven om de luiken te sponsoren?"


Dit bericht delen: