NEC laat Heerenveen ontglippen en verliest met 2-3.

6 mei 2023

De strijd om de 8e plek en dus nacompetitie voor Europees voetbal is on! We staan helemaal gelijk met de Friese ploeg en met deze thuiswedstrijd voor de boeg kan toch een positief einde aan het seizoen worden gemaakt.

We spelen op zaterdag 6 mei met achterin: Cillessen, Van Rooij, Márquez, Sandler en El Karouani. Middenveld: Proper, Schöne en Tannane. Voorhoede: Tavsan, Dimata en Mattson. Scheidsrechter Higler fluit om 20.00 uur voor het begin van de wedstrijd.

3e minuut: Vrije trap Tannane rand 16, hij schiet rakelings voorlangs. 11e minuut: Dimata komt niet voor zijn man na de voorzet van Tavsan. 12e minuut: geel voor Heerenveen  13e minuut: NEC-corner 14e minuut: Nogmaals een corner. We hebben vaker balbezit en worden sterker. 15e minuut:  Kans voor Heerenveen, want die bijten van zich af. 23e minuut: diepe bal Tannane maar Mattsson mist op een haar. 26e minuut: Directe vrije trap Heerenveen rand 16. 0-1 Heerenveen door Haye. Pff, wat een prachtige goal. 30e minuut: de voorzet van Van Rooij bereikt Dimata niet. 34e minuut: Heerenveen probeert na balverlies Mattsson over Cillessen te lobben, maar die pakt gemakkelijk gelukkig. 36e minuut: Directe trap Tannane, maar de Heeremveenkeeper pakt ternauwernood - we krijgen een corner. 37e minuut: Mattsson maakt bij de 2e paal 1-1 na de Tannane-corner die Marquez doorkopt! 45e minuut: Tavsan komt alleen voor de keeper maar weet niet te scoren. Jammer zeg!

Het is rust met 1-1 en het zal agressiever en zeker aanvallender moeten willen we winnen! Er gebeurt helemaal niks tot min. 57 met een schotje van Van Rooij. 60e minuut: Tannane gaat eruit en daarvoor komt Bruin. 61e minuut: voorzet EL Karouani en Dimata tikt de 2-1 binnen! Zomaar vanuit het niets! Dat is een enorme meevaller! 64e minuut: Marquez schiet in de 5 meter over! Hij kon er net niet bij. We kunnen het nu afmaken! 65e minuut:  Dimata komt na een pass van Mattsson alleen voor de keeper maar hij draait de verkeerde kant op. 67e minuut: Tavsan schiet op de keeper vanaf 15 meter. We krijgen kansen genoeg om de 3-1 te maken! 69e minuut:  Heerenveen wisselt 2 keer. 75e minuut:  Cillessen pakt van 2 meter een Heerenveen-inzet. Wat een goede timing! 76e minuut: Bruin raakt de lat na voorzet van Van Rooij. Dat was close! 77e minuut: Tavsan eruit voor Musaba. 79e minuut:  Vrije trap Heerenveen zonder gevolgen. 80e minuut:  Directe vrije trap van 18 meter Heerenveen maar Cillessen pakt deze keer prima! 82e minuut: Van Hooijdonk Heerenveen maakt 2-2. Is het toch gebeurd! 84e minuut:  Mattsson schiet naast. 87e minuut:  Fack! Cillessen denkt dat de bal naast gaat, maar hij valt binnen. Wat een blunder van Jasper. 2-3 door Colassin 90e minuut:  Corner Heerenveen. 92e minuut:  Nog een vrije trap waar Cillessen mee naar voren gaat, maar we verliezen met 2-3 en de Europese droom lijkt voorbij.

Het is echt niet realistisch om te zeggen dat we door Jasper verloren hebben, want er waren kansen genoeg voor de 3-1. Maar de Europese droom lijkt voorbij. We moeten ons maar vasthouden aan het feit dat er niets zeker is in de voetballerij. Supporters houden altijd hoop! Gewoon 3 keer winnen van Twente uit, AZ thuis en Fortuna uit.