Voetbal: Alverna-mannen raken controle kwijt

Sport
Verslag door Leo Peeters
24 april 2023
Alverna heeft door een gelijkspel bij koploper de Treffers de controle in de kampioensstrijd uit handen gegeven. In de beginfase was Alverna even zoekende maar daarna ging de wedstrijd gelijk op. Men kwam verdiend op voorsprong na een voorzet die met het hoofd afgerond werd door Rutger Vonk. Nog voor rust maakte de Treffers gelijk uit een corner, die door Niek van Ginkel achter op het hoofd van Guido Peters gestompt werd en ongelukkig binnenviel.
 
Ook de 2e helft ging gelijk op, maar na 60 minuten nam Alverna de overhand. Beide ploegen speelde goed voetbal en aan beide zijden waren kansjes te noteren. Alverna had nog pech dat  een speler van de Treffers onder druk net naast zijn eigen goal kopte.
 
Door deze uitslag zakt Alverna naar plaats drie op de ranglijst, en heeft het niet meer zelf in de hand. De volgende wedstrijd op 13 mei moet Alverna op bezoek bij medekoploper Kolping-Dynamo, men zal daar moeten winnen en hopen op puntverlies van de Treffers. Die ontvangen die dag Beuningse Boys, de koploper van de derde periode.
 

Dit bericht delen:

Lees ook