Trivos verslaat directe concurrent Dynamo in zinderend duel

Door: Annemarie Driessen | Foto’s: Rob Jansen Fotografie
26 maart 2023

Trivos DS 1 -  SV Dynamo Apeldoorn DS 3: 25-21; 14-25; 29-31; 25-20; 15-9

Opnieuw hebben de volleybalsters van Trivos de winst gepakt. Aangemoedigd door een groot publiek wonnen de Wijchense dames met 3-2 van de directe concurrent SV Dynamo Apeldoorn DS 3.

Het was een zinderend duel, waarbij beide teams knokten voor ieder punt. “We hadden één doel voorafgaand aan deze wedstrijd. Dat was winnen om de derde plek te bemachtigen en dat hebben we gedaan,” vertelt coach Peter Groenen. “We bleven ons eigen spel spelen en hebben als team laten zien wat we in huis hebben.”

Het was erop of eronder afgelopen zaterdag voor Trivos. Winst van de wedstrijd betekende voor beide teams de derde plek en daarmee een steviger uitgangspositie voor het eventueel spelen van een promotiewedstrijd over enkele weken. De druk is dus best hoog. Aan het begin van de eerste set is dat te merken aan de vele servicefouten die beide teams maakten. Vanaf de start is het tempo hoog en laten beide teams gevarieerd spel zien. De verdediging aan beide kanten is goed, waardoor rally’s lang zijn. Trivos komt na mooi aanvalswerk van Roos Mast, Kristy Goijarts en Evie Driessen voor het eerst op voorsprong. Als Norah van Beers even later twee snelle midaanvallen heeft is het verschil vier punten. Trivos houdt deze voorsprong vast en laat aan het net een sterk blok zien op het midden met onder andere Debbie de Graaf. Dynamo blijft echter knokken en komt bij tot 22-21. Peter Groenen grijpt in met een time-out. Dit pakt goed uit, want de volgende drie punten pakt Trivos. Zo winnen ze de set met 25-21.

Met dezelfde opstelling en ongetwijfeld meer ontspanning begint Trivos aan de tweede set. Het is dan ook gissen wat er gebeurde. In deze set laat Trivos Dynamo flink uitlopen en krijgen ze het niet voor elkaar om aan te haken. Peter Groenen grijpt diverse keren in met wissels en time-outs, maar het lukt de Wijchense dames niet om bij te komen. De setwinst is voor Dynamo als het 14-25 is.

De kaarten liggen weer compleet open bij aanvang van de derde set. Trivos start beter met harde aanvallen van Norah van Beers en Ellin Sirroo, maar al bij de stand 2-3 grijpt Peter Groenen in met een time-out. Trivos zit hierna beter in het spel. Dynamo scoort in deze set veel met prikballen en scoort vijf punten op rij. Maar even later laat setter Nora van der Bend van Trivos twee keer zien dat ook haar prijkballen voor punten zorgen. Trivos bijt zich vast. Er zijn mooie aanvallen van Evie Driessen en Norah van Beers en Trivos komt bij tot 23-23. De set is echter nog lang niet beslist. Het blijft over en weer gaan en beide teams komen regelmatig op setpoint. Het is uiteindelijk Dynamo die aan het langste eind trekt bij 29-31.

In de vierde set blijkt dat Trivos niet van plan is zich gewonnen te geven. De dames blijven gaan voor elke bal. Ook deze set laat libero Wieneke Eggermont weer uitstekend verdedigingswerk zien. Met een net andere opstelling (Manon Ottjes op de diagonaal en Evie Driessen als passer-loper) hoopt Peter Groenen de impasse te doorbreken. Het lijkt een goede zet. Deze set speelt Trivos vrijer met mooie pipe-aanvallen van Kristy Goijarts en Evie Driessen. Ook Manon Ottjes en Norah van Beers delen rake klappen uit. Als het 15-15 is, neemt Peter een time-out. Een goede beslissing, want daarna loopt Trivos uit tot 20-16. Nu geeft Trivos het niet weg. Er volgen nog een mooie prikbal van Nora van der Bend, een killblok van Debbie de Graaf en dubbelblok van Norah van Beers en Kristy Goijarts als Dynamo de bal uitslaat en het 25-20 is voor Trivos.

De vijfde set moet de beslissing brengen. Deze set gaat het gelijk op tot 5-5, maar daarna loopt Trivos 2 punten uit. Trivos houdt hiervan een puntje voorsprong over als er wordt gewisseld van speelhelft. Trivos laat wederom zien dat het verdedigend sterk is deze set en ook blokkerend zijn de Wijchense dames goed op dreef. Na een smash van Kristy Goijarts is het 10-9. Trivos laat Dynamo hierna geen punten meer pakken. Dynamo maakt zelf de fouten onder andere bij de servicepass en zo pakt Trivos de winst met 15-9.

Deze winst is voor Trivos voldoende om de derde positie in de tweede divisie B over te nemen van Dynamo. Coach Peter Groenen is zeer tevreden. “Wie pakt de derde plek, dat was de grote vraag aan het begin van de wedstrijd,” start Peter Groenen. “Wij hadden dus maar een doel en dat was die derde plek. Dit is ons gelukt en daar ben ik blij mee. We hebben het publiek een hele mooie, spannende en vermakelijke wedstrijd laten zien. Afgezien van de tweede set, hebben we ons eigen spel gespeeld en bleven we lekker volleyballen. We hebben de overwinning als team binnengesleept.”

Volgende week speelt Trivos in Ommen tegen ABS Autoherstel Huysmans Ommen/Volco DS 1.