D66 Wijchen tegen het plaatsen van een carillon in de kasteeltoren

Politiek
Van onze redactie
24 maart 2023

Het eerste onderzoek is afgerond: het rapport van het Gelders cultuurgenootschap SCG geeft aan geen uitspraak te kunnen doen voor het plaatsen van een carillon in het Kasteel, omdat de andere opties niet grondig genoeg zijn onderzocht. Het rapport stelt onomstotelijk vast dat de kasteeltoren uniek is in Nederland.

Miranda Muller, raadslid D66 Wijchen: “We hebben een Kasteel om trots op te zijn. Dit icoon van Wijchen moeten we behouden. Het is mooi zoals het is en een carillon draagt niet bij aan de cultuurhistorische waarde.“

Zeker omdat de gemeente vorig jaar maar liefst 3 miljoen euro heeft geïnvesteerd om de cultuurhistorische waarde van het Kasteel te behouden, is het wat D66 Wijchen niet gepast om daar nu afbreuk aan te doen.

Daarom zal D66 Wijchen een motie indienen om vast te houden aan cultuurhistorisch behoud van het Kasteel. De museumfunctie met rondleidingen en educatie staat voor hen centraal. Er moet serieus gekeken worden naar de andere plekken (het nieuwe evenementenplein, de kerk etc.) die in het onderzoek worden genoemd.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties