Dinsdag 21 maart HetWerkt!Café: 'Wat doet MeerVoormekaar in de gemeente Wijchen'

Van onze redactie
17 maart 2023

Joey Groenendijk van MeerVoormekaar komt vertellen  wat zij doen in de gemeente Wijchen. Voor welke doelgroepen, met welke samenwerkingspartners en vooral de vele vrijwilligers. Hij zal dan ook ingaan op de vele mogelijkheden die vrijwilligerswerk biedt voor iedereen.

MeerVoormekaar werkt aan krachtige, weerbare buurten waar inwoners zich thuis voelen. Dit doen we door contact te maken, verbindingen te leggen en te ondersteunen waar nodig.

  • Dinsdag  21 maart 2023
  • Plaats: Kasteel Wijchen
  • Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur inloop vanaf 09.45 uur.
  • Gratis toegang, koffie/thee

De professionals van MeerVoormekaar zetten zich samen met vrijwilligers, bewoners en partnerorganisaties in voor een lokale samenleving waarin mensen zich met elkaar verbonden voelen en op een prettige manier kunnen leven. We willen dat iedereen kan (blijven) deelnemen aan een samenleving die steeds complexer wordt en steeds meer vraagt van de zelfredzaamheid van mensen. Wij zijn er juist ook wanneer mensen even een steuntje in de rug kunnen gebruiken, als welzijn en zorg hand in hand gaan.

MeerVoormekaar is actief op vele terreinen. Een kleine greep uit ons uitgebreide aanbod in de gemeente Wijchen: vervoersdienst OpStap; hulpdiensten als maatjes en administratieve ondersteuning; inloop- en ontmoetingsactiviteiten voor inwoners, mantelzorgers, vrijwilligers en jongeren; lotgenotencontactengroepen, dagbegeleiding Achterom en Oase; dorpsondersteuners, opvoedingsondersteuning; buurtbemiddeling; ondersteuning bij Noodopvang Oekraïners in de Kasteellaan, en jongerenwerk.

We hebben in Wijchen een vrijwilligerscentrale waar we vrijwilligers en organisaties met elkaar matchen, ondersteunen waar nodig en scholing aanbieden. MeerVoormekaar kan dit alles niet zonder de hulp van bijna 400 vrijwilligers die actief zijn in Wijchen en Druten.

WIL JE MEER WETEN? OF VRIJWILLIGER WORDEN?
Bezoek dan onze website of stuur een berichtje naar vraagpunt@meervoormekaar.nl (als je hulp of ondersteuning nodig hebt) of vrijwilligerspunt@meervoormekaar.nl (als je interesse hebt in vrijwilligerswerk).

MOCHT U WERK HEBBEN GEEF HET AAN ONS DOOR !
DIT HEUGLIJKE FEIT WILLEN WE GRAAG IN HETWERKT!CAFÉ DELEN.


Dit bericht delen:

Advertenties