Zondag 19 maart Festival van de Poolse Poëzie voor Kinderen in theater ’t Mozaïek

Van onze redactie
16 maart 2023

Namens het bestuur van het Forum Poolse Scholen in Nederland (FPSN) heb ik de eer u uit te nodigen voor het XXII editie van Festival van de Poolse Poëzie voor Kinderen – Wierszowisko 2023.

Op het podium van theater ’t Mozaïek in Wijchen zullen leerlingen, tussen de 4 en 13 jaar, van de scholen aangesloten bij het Forum Poolse Scholen in Nederland zich presenteren met het voordragen van Poolse poëzie. In totaal zullen ongeveer 80 kinderen optreden!

Wierszowisko zal plaatsvinden op 19 maart 2023 in theater ’t Mozaïek in Wijchen vanaf 11.00 uur.

De bijeenkomst heeft als doel het populairder maken van Poolse poëzie voor kinderen en jongeren, en de integratie van de Poolse samenleving in Nederland.

Wierszowisko is het enige evenement van dit soort op Europese schaal. Het maakt Poolse literatuur toegankelijk voor kinderen, integreert leerlingen, leraren en ouders van alle Poolse scholen in Nederland. We worden gesteund door Poolse organisaties zoals de Pools-Nederlandse Culturele Vereniging, de Poolse Pers en door Poolse ondernemers. De Poolse Ambassade in Den Haag wordt vertegenwoordigd de Consul. Vertegenwoordigers van de Eerste en de Tweede Kamer in Polen steunen dit evenement. Dit bewijst onder anderen de uitstekende samenwerking van de Poolse gemeenschap in Nederland. Dit jaar op evenement hebben we aantal speciale gasten zoals schrijfster Agnieszka Frączek en senator Jerzy Fedorowicz.

Meer informatie kunt U vinden op onze website www.wierszowisko.com. Met vragen kunt U terecht bij Gosia Lubbers via het e-mail adres: info@wierszowisko.com of via telefoonnummer  +31 (0)6 39195302

We hopen u ook te zien op deze dag.   


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen