ROC Nijmegen en woonzorglocatie Hof van de Elst openen leerafdeling

Van onze redactie
15 maart 2023

ROC Nijmegen en woonzorglocatie Hof van de Elst van ZZG zorggroep openen leerafdeling voor ouderen en chronisch zieken.

Ze zijn al lekker aan het werk, de studenten van ROC Nijmegen. Op woonzorglocatie Hof van de Elst werken én leren zij op een zogenoemde leerafdeling. Dit is een afdeling op een woonzorglocatie waarbij studenten voor een groot deel de zorg uitvoeren, onder supervisie van werkbegeleiders. De leerafdeling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ZZG zorggroep en ROC Nijmegen. Op 23 maart ondertekenen beide partijen de samenwerkingsovereenkomst en wordt de leerafdeling feestelijk geopend.

De vraag naar personeel in de zorg- en verpleegsector neemt toe, terwijl er steeds minder zorgmedewerkers zijn. ZZG zorggroep heeft daarom samen met ROC Nijmegen onderzoek gedaan naar het opzetten van een leerafdeling als mogelijke oplossing voor dit probleem. Hieruit blijkt dat een leerafdeling positief bijdraagt aan de invulling van nieuwe zorgmedewerkers.


Iedereen leert op een leerafdeling
Binnen een leerafdeling doen de studenten op de werkvloer ervaring op door voor een groot deel de zorg uit te voeren. Door de ervaring met cliënten krijgt het leren betekenis. Het leren door te doen staat centraal. De studenten staan er natuurlijk niet alleen voor. Ze staan onder supervisie van werkbegeleiders van ZZG zorggroep en docenten van ROC Nijmegen. Allemaal  leren ze van elkaar en dat is ook de visie binnen de leerafdeling: Iedereen leert. Welke functie, opleiding of ervaring je ook hebt.

Meer persoonlijke aandacht
Ook de cliënten van woonzorglocatie Hof van de Elst profiteren van de leerafdeling. Een leerafdeling heeft een ruimere personele bezetting. Hierdoor is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht voor de cliënten. De komst van de leerafdeling zal zeker ook voor de nodige uitdagingen zorgen, maar door goed met elkaar in gesprek te blijven wordt samen gezorgd voor een fijne woon-, werk-, en leerplek.

Feestelijke opening
Op 23 maart ondertekenen ZZG zorggroep en ROC Nijmegen de samenwerkingsovereenkomst. Ook wordt dan de opening van de leerafdeling feestelijk gevierd bij woonzorglocatie Hof van de Elst in Wijchen. De eerste indrukken van de leerafdeling worden gedeeld en er wordt een presentatie gegeven over het fenomeen Leergemeenschap. Kijk voor meer informatie over de leerafdeling op zzgzorggroep.nl/leerafdeling-wijchen


Dit bericht delen:

Advertenties