Voetbal: Alverna pakt 2e periode

Verslag: PR Alverna en Ken van Egdom
13 maart 2023

Alverna pakt 2e periode

Alverna heeft door een 6-0 overwinning op Quick onbewust ook de periode titel mee gepakt. Vooraf met concurrent Kolping-Dynamo: gelijk in punten, doelsaldo +3 in voordeel K-D. K-D won hun wedstrijd met 2-0, dus ging de titel op een +1 doelsaldo naar Alverna.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Alverna een ruime overwinning zou behalen, Quick voetbalde aardig mee en kwam met een bal op lat het dichts bij een treffer. Toen echter rond het halfuur Jair Roos de 1-0 aantekende was de ban gebroken, Rutger Vonk, 2x Twan Franken en weer Rutger Vonk bepaalden de ruststand op 5-0.

Toen Wouter Kersten al snel in de tweede helft 6-0 maakte leek een monsterzege in de maak. Door echter enkele wissels toe te passen vond Alverna het wel genoeg. Ook Quick kwam weer wat beter in hun spel en wilde zich niet laten ‘afslachten’. De ‘bonus’  kwam dus later toen bleek dat de uitslag precies genoeg was voor de 2e periode titel

Verslag: PR Alverna

Alverna’s kwartiertje

Koploper Alverna kreeg de rode lantaarndrager FC Kunde op bezoek en dit was aan het spelbeeld ook te zien. Alverna was veel beter maar wel slordig. In de 20e minuut kon Laura Bos de score openen na een voorzet van Mariska Baetings.

Ook de 2e helft liet hetzelfde spelbeeld zien alleen lieten de Alverna vrouwen vele kansen onbenut. In het laatste kwartier kon er nog 3 keer gejuicht worden door een doelpunt van Mies Reijers en 2 doelpunten van Maud Hermans, beiden op aangeven van Anouk Jacobs.

Met deze 4-0 winst kan Alverna zich komende week gaan voorbereiden op een uitwedstrijd bij Vitesse’08 in Gennep, aanvang 11.30 uur.

Verslag: Ken van Egdom