Hockeydames MHC Wijchen 10 seconden voor tijd voorbij Apeliotes

Verslag door Willem Faassen
13 maart 2023
Omdat de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag vanwege het winterse weer werd afgelast, konden de dames uit Wijchen met frisse benen aantreden voor de eerste thuiswedstrijd van de tweede competitiehelft. Wijchen Dames 1 speelde tegen Apeliotes Dames 1, een team dat vier punten boven hen stond.

De wedstrijd ging van start en beide teams lieten zien dat ze vol voor de punten wilden gaan. Hoewel er de eerste helft weinig veldkansen waren, golfde het spel op en neer. Het was Wijchen dat de eerste corner kreeg, maar die werd gekeerd door de keepster van Apeliotes.

In het tweede kwart wist Wijchen de ruimtes achter het middenveld van Apeliotes wat minder te vinden, waardoor het wat onrustiger werd aan de bal. De bezoekers kregen daardoor wat meer balbezit. Dit leverde Apeliotes een aantal strafcorners op, maar zij wisten die niet te scoren. Daardoor bleef het 0-0. Met een kleine aanpassing in de opbouw probeerde Wijchen weer vaker richting het doel van Apeliotes te komen, maar de aanvallen die werden opgebouwd smoorden vaak voor de cirkel door slordigheden. Aan de andere kant wist Apeliotes ook tot weinig uitgespeelde kansen te komen.

In het laatste kwart nam de spanning toe. Toen de bezoekers een minuut voor tijd een strafcorner binnen sloegen, leek de bal voor de dames uit Wijchen de verkeerde kant op te vallen. De scheidsrechters oordeelden echter dat de bal te hoog was en keurden daarmee de goal terecht af. Met het laatste restje energie ging Wijchen nog één keer in de aanval en het was Femke Sewalt die aanvoerster Anne Jansen vrij voor de keeper wist te zetten. Anne twijfelde niet en maakte met nog 10 seconden op de klok de 1-0. Daarmee was de eerste overwinning na de winterstop een feit.

Komende week speelt Wijchen alsnog de inhaalwedstrijd voor de beker, uit tegen HCM uit Arnhem. Zondag speelt Wijchen in en tegen Beuningen voor de competitie.