Schakers Het Kasteel Wijchen pakken belangrijk punt

Verslag door Toine van Bergen
Van onze redactie
12 maart 2023

De schakers van het eerste team van Het Kasteel speelden het afgelopen weekend een zware thuiswedstrijd, tegen subtopper Bennekom. Van tevoren stond vast dat het moeilijk zou worden. Op papier waren de tegenstanders bijna allemaal sterker. Toch wisten de Wijchenaren in het eigen wijkcentrum Wijchen Zuid uiteindelijk een gelijkspel te realiseren.

Lange tijd stond Het Kasteel achter. Door nederlagen van Bram Rutten en Simon van Dijk en remises van Twan Rutjes en Henk van Kortenhof zag het er niet best uit voor de thuisclub. Alleen Kaz Haans wist zijn voormalige clubgenoot Martin Markering wel te verslaan. Dat deed hij op fraaie wijze door goed gebruik te maken van een extra pion op het schaakbord.

De verrassing van de middag was de fraaie zege van kopman Stan Heijmans aan het hoogste bord. Hij versloeg Bennekommer Rembrandt Bruil, die bijna 300 ratingpunten meer heeft. Daarmee werd de stand weer gelijkgetrokken. Door remises van de broers Maarten en Siebe Rossen kwam uiteindelijk een 4-4 eindstand op het denkbeeldige scorebord.

Daarmee heeft het vlaggeschip van Het Kasteel zich, na de promotie van vorig jaar, vrijwel veilig gespeeld in de landelijke derde klasse.

Het tweede team van de Wijchense schaakclub, dat dit jaar debuteert in de landelijke schaakcompetitie, wist Winterswijk met 5-3 te verslaan. Daarmee doet dit team tot de laatste speelronde mee in de strijd om het kampioenschap.


Dit bericht delen:

Advertenties