NEC laat Utrecht terugkomen en verspeelt 2 punten

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
12 maart 2023

Utrecht staat op de door ons begeerde 7e plek voor Europees voetbal. We staan er 7 punten achter, dus als we nog iets willen dan moet er gewonnen worden. Zo simpel is het! Met de helaas geblesseerd Schöne spelen we op zondag 12 maart met achterin: Cillessen, Van Rooij, Márquez, Sandler en El Karouani. Middenveld: Proper, Bruin en Tannane. Voorhoede: Tavsan, Dimata en Mattson.

Scheidsrechter Oostrum fluit om 12.15u voor het begin van de wedstrijd in onze Goffert. 8e minuut: corner Utrecht, maar Proper haalt weg. We zijn slordig en gelukkig kan Utrecht, dat beter combineert, niet profiteren. 10e minuut: corner Utrecht. We staan onder druk. 15e minuut: Na een verre inworp van Van Rooij, kopt Marques door op Mattsson. Maar zijn inbreng wordt van de lijn gehaald. Dat was close! We doen mee! 19e minuut: 1-2 combinatie Tavsan met Dimata en de eerste schiet over. Goede aanval! 22e minuut: Een aanval van Utrecht maar Cillessen pakt gelukkig goed. 26e minuut: Bruin komt door Tannane en Matsson vrij in de 10 meter, maar zijn inzet wordt gekeerd. Jammer! 29e minuut: Goede vrije trap Tannane van 20 meter, maar wordt door de keeper tot corner gestompt. 31e minuut: Jaa! 1-0 Dimata na een goede vooractie van Tannane! Superaanval en dik verdiend! 34e minuut: Bruin schiet hoog over bij een vrije trap rond 18 meter van het doel. Laat dat voortaan maar aan Tannane over.

We gaan de rust in met een 1-0 voorsprong! En als we de druk naar voren houden, dan zullen we zeker nog meer kansen krijgen! Niet naar achteren gaan lopen zoals we in het verleden deden.

48e minuut: 2-0 Dimata scoort nadat Tannane de bal reglementair ontfutselt van een verdediger op 16 meter. Gewoon een goed doelpunt, een 2-0 voorsprong en een prima start van de 2e helft! 52e minuut: Utrecht-corner wordt net over gekopt. 53e minuut: geel voor Labyad van Utrecht. 58e minuut: kans voor Mattson, maar die komt net een beetje kracht te kort. 63e minuut: Dost maakt 2-1 nadat Matsson de bal ongelukkig terugspeelt. Cellessen kon de bal niet niet vastpakken. Utrecht ruikt kansen en we moeten de aanval blijven zoeken! 68e minuut: Het is 2-2 door Boussaid en het is dus al gewoon gelijk! 70e minuut: schot Van Rooij, maar keeper pakt. We moeten ons herpakken en de strijd aan gaan! 79e minuut: Van Rooij zet Tavsan alleen voor de keeper, maar zijn inzet wordt met de hand gered door de Utrecht-keeper. Wat een kans was dat! Het lukt Tavsan maar niet om te scoren. 83e minuut: Cissoko en Musaba komen voor Bruin en Tavsan. 85e minuut: Cillessen pakt een vrije trap van Utrecht met zijn vuisten. Van Rooij en Proper krijgen nog halve kansen maar dan blijft het toch helaas 2-2.

Dat zijn 2 verloren punten en nu weer in de wachtkamer voor Europees voetbal. Het spel is echter goed, Dimata blijft scoren, Cillessen pakt alles en de conditie van Tannane wordt beter, dus we blijven hopen!