Volleybal: Trivos-dames sterker dan directe concurrent VCV

Door: Annemarie Driessen | Foto: Rob Jansen Fotografie
12 maart 2023

Trivos Dames 1- Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1 (25-18, 25-12, 25-21, 24-26)

Voor de vijfde keer op rij pakte Trivos afgelopen zaterdag de winst. De dames speelden wederom stabiel en met overtuiging.

De eerste drie sets gingen dan ook redelijk gemakkelijk naar Trivos. In de laatste set moest Trivos flink aan de bak en trokken ze net aan het kortste eind. Met deze winst behoudt Trivos de vierde plek in de tweede divisie B. Het betekent bovendien dat de dames nog kans maken te mogen gaan spelen voor promotie naar de eerste divisie. Daarvoor zijn de komende twee wedstrijden cruciaal.

In de eerste set komt Trivos op voorsprong. Bij tegenstander VCV vallen de hoge passes op. Veel snelheid zit er nog niet in het spel. Al snel staat Trivos op 5-0 voorsprong en vraagt VCV een time-out aan. VCV scoort een paar keer, maar het is Trivos die de variatie opzoekt met mooie aanvallen van Roos Mast en Kristy Goijarts en een prikbal van setter Nora van der Bend. Een tweede time-out voor VCV volgt dan ook snel als het 11-4 is. Hierna lijkt VCV het spel wat meer op te pakken en vraagt coach Peter Groenen een time-out aan op 14-11. VCV geeft niet op zo blijkt en kruipt dichterbij tot 16-15, ondanks mooie smashes van Roos Mast en Norah van Beers. Maar ook Trivos bijt zich vast en loopt na een pipe-aanval van Kristy Goijarts en prikbal van Nora van der Bend weer 3 punten uit. Even later brengt Debbie de Graaf de stand na een omloopbal op 23-18 en scoren Kristy Goijarts en Norah van Beers het 24ste en 25ste punt.

In de tweede set start Trivos op achterstand, maar na mooi aanvalswerk van Norah van Beers en Roos Mast zet Debbie de Graaf een killblok en staat Trivos voor met 5-4. Nu gaat Trivos uitlopen en bij 8-4 vraagt VCV een time-out aan. Deze doorbreekt het spel van Trivos niet en na weer een prikballetje van Nora van der Bend benut VCV zijn tweede time-out. Het is 13-7. Hoewel VCV deze set beter in het spel zit, komen ze niet bij. Er is weer mooi aanvalswerk van Norah van Beers en Lynn Stevens. Ook wisselt Peter Groenen net als in de eerste set de middenaanvalsters op het moment dat ze het achterveld in draaien voor Evie Driessen. Hiermee varieert hij in de verdediging door haar na haar servicebeurt op de liberopositie te laten staan. Deze zet pakte de hele wedstrijd goed uit. In de rest van de set komt VCV er niet meer aan te pas. De set eindigt in 25-21 na nog een mooie aanval rechtdoor van Roos Mast en een omloopbal van Debbie de Graaf.

In de derde set komt Trivos weer op achterstand, maar de dames verbijten zich en blijven hun eigen spel spelen met veel variatie en energie. Na een prachtige aanval van Roos Mast en weer een pipe-aanval van Kristy Goijarts is het gelijk op 7-7- en neemt VCV een time-out. Het blijft nu gelijk op gaan. Peter Groenen wisselt Lynn Stevens voor Esmee Driessen. Hierna komt er enige beweging in de stand en scoort Trivos drie punten op rij, onder andere met een ace van Norah van Beers. Als het 16-13 is vraagt VCV haar tweede time-out aan. Dit brengt Trivos even van de wijs en VCV komt bij tot 21-21. Tijd voor een time-out voor Trivos. Dit is een gouden zet, want deze geeft Trivos het zetje dat ze nodig hebben. Na nog een mooie aanval van Kristy Goijarts en blok van Norah van Beers is het 25-21.

De vierde set begint Trivos goed op voorsprong, maar al snel is het weer gelijk. Na een mooie aanval van Roos Mast gaat Trivos uitlopen en bij 7-4 neemt VCV een time-out. Dit werkt en als Trivos achterstaat op 7-8 vraagt Peter Groenen 30 seconden rust. Trivos pakt hierna weer wat punten met een prikbal van Nora van der Bend en aanvalswerk van Kristy Goijarts. Als het 13-10 volgt weer een time-out voor VCV. Hierna is VCV weer een aantal punten op rij de sterkste. Het spel ligt weer open bij de stand 15-15. Toch pakt VCV nu door en bij 15-18 is de tweede time-out voor Trivos een feit. Hierna herpakt Trivos zich en komen ze bij tot 20-20. De laatste punten van de set gaan over en weer tot 24-24. Helaas maakt Trivos een netfout en een opstellingsfout en brengt dat de stand op 24-26 en het verlies van de laatste set.

Bij coach Peter Groenen overheerst de blijdschap van de winst, maar hij baalt natuurlijk van die laatste set. “We hebben drie sets de dingen die we wilden doen gedaan en daarmee drie goede sets gespeeld. We hebben voorgestaan, achtergestaan en zijn teruggekomen. De dames hebben veel veerkracht vertoont. Ook het experiment met Evie Driessen als libero pakte goed uit. De pass van iedereen was sowieso goed vandaag en we scoorden veel op buiten. Jammer van de laatste set, maar ik houd eraan vast dat we met ons spel de eerste drie sets de tegenstander geen schijn van kans hebben gegeven.”

De komende weken worden dus spannend voor de dames uit Wijchen. Volgende week spelen ze uit tegen de nummer 5, TiMaX/DeVoKo DS 2 in Denekamp. Daarna volgt thuis in Sportcentrum Arcus een zeer belangrijk duel tegen SV Dynamo Apeldoorn DS 3. Winnen ze beide wedstrijden, dan komt Trvios in aanmerking voor promotie naar de eerste divisie. Ze moeten daarvoor een wedstrijd spelen tegen het team uit de eerste divisie dat op een degradatieplaats staat. Zo ver is het echter nog niet. We wensen de dames veel succes met de voorbereiding de komende weken en zien jullie graag op 25 maart om 15.00 in de Arcus.