Nieuwe basisschool De Bonte Boomhut start komend schooljaar in Wijchen

Van onze redactie
8 maart 2023

Wijchen is vanaf augustus 2023 een basisschool rijker. Samenwerkingsstichting Kans & Kleur en Kinderopvang De Eerste Stap starten dan Leer Ontwikkel Centrum De Bonte Boomhut. Dit nieuwe leer en ontwikkelcentrum (LOC) krijgt een plek in het gebouw van Kindcentrum Westwijzer aan de Blauwe Hof 4006.

Dit betekent dat er vanaf augustus 4 groepen van Kindcentrum Westwijzer van locatie Blauwe Hof verhuizen naar hun locatie Kraaijenberg. Zo is er plek voor de kinderen van de Bonte Boomhut. “De start van de nieuwe basisschool op deze locatie is ook met het oog op de nieuwe wijken Groene Geest en De Vormers. Op termijn moet voor die wijken een nieuw schoolgebouw neergezet worden. En daar sorteren we nu al op voor door deze nieuwe school in deze buurt te huisvesten”, zo zegt wethouder Twan van Bronkhorst.

Bonte Boomhut en Westwijzer
Er volgen de komende jaren nog verschillende stappen om uiteindelijk na 2028 LOC de Bonte Boomhut in een nieuw gebouw in de wijk Groene Geest te huisvesten. Een nieuwe school heeft 5 jaar de tijd om zich te bewijzen en moet dan minimaal 200 leerlingen halen. Die passen niet in het gebouw Blauwe Hof 4006.
De gemeente: "In de voorlopige plannen die we samen met de betrokken partijen ontwikkelen, heeft ook het schoolgebouw van Westwijzer in Kraaijenberg een rol. Als de nieuwbouw voor de multifunctionele accommodatie Westwijzer in de Blauwe Hof klaar is, kan de Bonte Boomhut in de locatie Kraaijenberg een tussenstap maken."

Informatieavond
Op woensdagavond 29 maart zal er een informatieavond gehouden worden over de Bonte Boomhut. Deze avond vindt plaats op de startlocatie aan de Blauwe Hof 4006 om 19.45 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te horen waar het LOC voor staat. Aanmelden voor de informatieavond kan per mail: info@debonteboomhut.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties