PvdA, GroenLinks en D66 vragen opnieuw uitstel aan voor plannen Lambrasse

Van onze redactie
1 februari 2023

PvdA, GroenLinks en D66 gaan tijdens de raadsvergadering van morgen 2 februari voor de tweede keer uitstel van behandeling vragen voor de plannen van de Lambrasse. In de afgelopen weken zijn er door deze drie partijen tientallen vragen gesteld en ontstaan er alleen maar meer vragen.

De drie oppositiepartijen hebben verschillende documenten opgevraagd via officiële instanties die duidelijk laten zien dat de gemeente Wijchen mede verantwoordelijk is voor de monddoodclausule.
Deze clausule zorgt ervoor dat bewoners van de Lambrasse zich ook na 17 jaar niet uit mogen of durven spreken en monddood zijn gemaakt.

Daarnaast stellen ze vast dat de gemeente Wijchen inkomsten heeft gegenereerd doordat inwoners van de Lambrasse een anti-speculatiebeding hebben in het koopcontract. De fracties willen met dit uitstel ervoor zorgen dat alle raadsleden de kans hebben om deze nieuwe informatie tot zich te nemen en een weloverwogen besluit te nemen. Daarnaast willen ze de tijd hebben om aanvullend onderzoek te doen zodat de rol van de gemeente beter in kaart gebracht kan worden.

Met de informatie die nu voorligt kan geconcludeerd worden dat de raad foutief en onvolledig geïnformeerd is. Dit omdat het college van B&W betrokken is bij de totstandkoming van de monddoodclausule uit 2006. Dit terwijl de wethouder tijdens de commissievergadering aangaf pas sinds november hiervan op de hoogte te zijn.

Daarnaast blijkt er in tegenstelling tot wat in de commissie gesuggereerd is door de wethouder, geen verkeerskundig onderzoek te zijn gehouden terwijl dit nu in het kader van Wijchen-West wel wordt uitgevoerd maar nog niet afgerond is. Ook hierover is de raad niet volledig geïnformeerd.

Met uitstel van de besluitvorming krijgen alle partijen de mogelijkheid zich goed voor te bereiden en krijgt het college van B&W de kans om de raad volledig te informeren, zodat er een weloverwogen besluit over bestemmingsplan Lambrasse kan worden gemaakt.


Dit bericht delen:

Advertenties