Trivos-dames verliezen eerste thuiswedstrijd van koploper

Door: Annemarie Driessen | Foto: Rob Jansen Fotografie
29 januari 2023

Trivos Dames 1- Engeltherm WSV Dames 1 (16-25, 20-25, 25-15, 21-25)

Afgelopen zaterdag incasseerden de dames van Trivos hun eerste verlies voor thuispubliek. De dames verloren de wedstrijd met 1-3 van de nummer 1 in de poule, Engeltherm WSV uit Warnsveld. Achteraf is coach Peter Groenen gematigd positief dat Trivos een puntje heeft gepakt. “Er had meer ingezeten, dat hadden we af moeten dwingen. Erg jammer, want we gingen met een goed gevoel de wedstrijd in.”

Vooraf zijn de verwachtingen van het publiek wisselend. De nummer 1 uit de poule is niet ongeslagen en moet de afgelopen weken vaker de winst met een 5-setter binnenhalen. Kansen dus voor Trivos ook. In de eerste set zijn de lange rally’s een bewijs dat de teams inderdaad aan elkaar gewaagd zijn. Trivos trekt hierin echter te vaak aan het kortste eind. Al snel staan ze op achterstand, mede door een servicepass die niet vlekkeloos verloopt. Trivos maakt meer fouten en komt niet in het spel ondanks ook mooie aanvallen van Debbie de Graaf en Evie Driessen. Op 6-13 vraagt Peter Groenen zijn eerste time-out aan. Trivos komt hierna niet bij. Mooie smashes van Roos Mast, Debbie de Graaf en Kristy Goijarts brengen Trivos van de 10 af, maar daarna worden er weer fouten gemaakt.  Peter wisselt en vraagt een tweede time-out aan. Het is 11-21. Even is er nog een opleving en scoort Trivos drie punten op rij maar dan serveert Trivos in het net en is de eerste set met 16-25 voor WSV.

In de tweede set komt Trivos weer snel op achterstand. Het sprankelt niet en de verdediging hapert wederom. Bij WSV is deze juist zeer op orde en dat maakt dat de dames uit Warnsveld bijna elke bal weten te halen. Het is 1-8 en een eerste time-out voor Trivos. Als het 3-9 is past Peter Groenen een dubbele wissel toe en brengt hij Lynn Stevens en Eva Mulder in het veld. Het lijkt een goede beslissing, want Trivos begint punten te sprokkelen. Met mooie aanvallen van Norah van Beers en Roos Mast en een tactische prikbal van Lynn Stevens is Trivos bijgekomen tot 10-14 en vraagt WSV een time-out aan. Trivos zet hierna de mooie aanvallen door en komt bij tot 12-15. Maar dan laten de dames het weer glippen door zelf fouten te maken. Toch blijft Trivos knokken met mooi aanvalswerk van Norah van Beers en Kristy Goijarts. Het is alleen niet voldoende en set gaat met 20-25 naar WSV.

In de derde set zijn de rollen compleet omgedraaid. Peter Groenen begint de set met een iets gewijzigde opstelling met Esmee Driessen op midden en Eva Mulder als setter. Deze set start Trivos op voorsprong ook al is dat aan het begin slechts een puntje. Na een mooie aanval van Roos Mast smasht WSV twee keer in het net en is het 6-3 en de eerste time-out voor WSV. Trivos houdt hierna  de voorsprong met twee mooie aanvallen van Kristy Goijarts. Trivos werkt ervoor en ook achterin draait de verdediging lekker met libero Wieneke Eggermont. Trivos houdt vast en na twee smashes van Roos Mast vraagt WSV een tweede time-out op 14-10. Even later is het 17-10 als voor de tweede keer de service van Ellin Siroo afketst en Esmee Driessen een killblok zet op het midden. Het loopt beter en de dames spelen vrijer, dat is te zien aan de variaties die ze toepassen. Er volgt nog een mooie aanval van Ellin Siroo, een ketser op de service van Esmee Driessen en mooie aanvallen van Norah van Beers en Kristy Goijarts tot het 25-15 is en de setwinst voor Trivos.

In de vierde set is het vertrouwen er zeker en start Trivos wederom op voorsprong met mooie aanvallen van Ellin Siroo en Norah van Beers. Maar dan raakt Trivos de voorsprong kwijt en scoort WSV 5 punten op rij. Het is 5-7 en Peter Groenen vraagt een time-out aan. Trivos knokt zich hierna terug en Peter past een dubbele wissel toe waarmee hij Debbie de Graaf op de diagonaal zet.  Na een mooie smash van haar en een blok van Norah van Beers staat Trivos weer voor met 12-10. Trivos houdt dit even vast, onder andere met een prachtige driemeter aanval van Debbie de Graaf. Maar dan komen er een paar sterke middenaanvallen van WSV die de stand op 15-15 brengen. Peter wisselt weer terug. En weer volgen mooie aanvallen van Ellin Siroo en Roos Mast, maar ook WSV blijft de aanvalsdruk behouden. Het is 18-19 als Peter nog een keer de dubbele wissel inzet. Even later volgt nog een time-out van Trivos. Alles wordt ingezet om het tij te keren en ook de dames geven niet op. Schitterende aanvallen van Norah van Beers en Debbie de Graaf brengen de stand op 21-23. Een time-out voor WSV is echter het laatste zetje dat de dames uit Warnsveld nodig hebben. De set eindigt in 21-25.

Na afloop spreken we een gematigd positieve Peter Groenen. “Ik baal hier natuurlijk wel van, omdat er meer in had gezeten. Vooraf hadden we een goed gevoel. We hebben lekker getraind deze week en de sfeer was goed. Niets stond ons in de weg eigenlijk. Toch lieten we ons overrompelen in de eerste set. We maakten fouten tegen een ploeg die weinig fouten maakt. Daar hebben we de eerste anderhalve set last van gehad. Halverwege de tweede set kregen we het gevoel terug en mede door de dubbele wissels gingen we vrijer spelen en het spel van de tegenstander meer uit elkaar trekken. Ik had er dan ook alle vertrouwen in dat we de vierde set ook naar ons toe zouden trekken. Maar halverwege die set, eigenlijk nadat WSV die vier punten op rij had gescoord, kwamen we er niet meer aan. Dat is dus jammer, omdat het er echt wel in had gezeten. Dat hadden we moeten afdwingen. Al met al ben ik  gematigd positief. Zeker als je bedenkt dat de tegenstander een zeer ervaren team is dat topdivisie heeft gespeeld.” Deze week gaat Trivos weer flink trainen om klaar te zijn voor volgende week. Dan spelen de dames uit in Steenderen. De volgende thuiswedstrijd is op 11 februari. Dan neemt Trivos het op tegen Avior Dames 1.