NEC pakt na kansenregen slechts één punt tegen Sparta

Tekst via NEC | Fotografie: Broer van den Boom
28 januari 2023

Zaterdagavond 20.00 uur trapten N.E.C. en Sparta Rotterdam af voor de negentiende speelronde van het seizoen. De Nijmegenaren wisten, ondanks het overwicht en de vele kansen, geen overwinning af te dwingen tegen de huidige nummer zes van de Eredivisie. Met de einduitslag van 1-1 behaalde het elftal van Rogier Meijer het elfde gelijke spel van dit seizoen.

De Nijmegenaren gingen vanaf het eerste fluitsignaal fel van start. Dit resulteerde direct tot drie grote mogelijkheden in het eerste kwartier van de wedstrijd. Een bal op de lat, een hakbal van dichtbij en een directe vrije trap op de paal zorgde voor groot gevaar vanuit Nijmeegse zijde. Tot een doelpunt kwam het echter niet. De bezoekers uit Rotterdam hadden de eerste helft van de wedstrijd nauwelijks antwoord op het sterke veldspel van de ploeg trainer Rogier Meijer. De grootste kans van N.E.C. was in blessuretijd niet weggelegd voor Mikkel Duelund, die een mooie steekpass van Philippe Sandler net naast het Spartaanse doel schoot. Hierdoor gingen beide teams met de brilstand op het bord naar de kleedkamer.

Ook in de tweede helft van de wedstrijd ging N.E.C. verder waar het in de eerste helft gebleven was. In de 55e minuut van de wedstrijd zette Lasse Schöne, na een mooie aanval vanuit het midden, Dirk Proper oog-in-oog met Sparta keeper Nick Olij. De middenvelder, die onlangs zijn contract bij N.E.C. met twee jaar verlengde, wist de uitgelezen mogelijkheid niet tot doelpunt te bekronen.

Geheel tegen het spelbeeld in was het Sparta Rotterdam die de score in de 59e minuut van de wedstrijd opende. Nadat een afstandsschot door N.E.C.-doelman Jasper Cillessen tot hoekschop werd verwerkt, was het Arno Verschueren die de corner van dichtbij binnenkopte. De reactie vanuit N.E.C. liet niet lang op zich wachten, toen scheidsrechter Dennis Higler in de 63e minuut van de wedstrijd floot voor een penalty voor de thuisploeg. Helaas stond Nany Landry Dimata, die de penalty in eerste instantie leek te versieren, in buitenspelpositie ten tijde hij de bal in ontvangst nam.

De kansenregen aan Nijmeegse zijde bleef aanhouden. In de 80e minuut van de wedstrijd kreeg N.E.C. eindelijk loon naar werken. Invaller Pedro Marques schoot, nadat hij zichzelf knap vrijspeelde, vanaf rand zestien knap raak. Zijn gelijkmaker liet het Goffertstadion ontploffen, maar de honger naar meer was nog niet gestild. Ook in de slotfase bleef N.E.C. aandringen om de drie punten over de streep te trekken, maar de winnende treffer werd niet meer gemaakt.