Schilderijen, aquarels en pastels in het Kunsthuis

Van onze redactie
28 januari 2023

Mary de Vries: 'Blad en bloem'

De expositie Blad en Bloem toont hoe Mary de Vries in vijfenveertig jaar schilderen steeds op een vernieuwende manier de bloemen- en plantwereld heeft vormgegeven. Er is onder andere vroeg werk in aquarel te zien, sterk uitvergrote bloembladeren in pastel uit een latere periode, en vooral recent werk in acryl. Haar schilderijen geven uitbundig of juist sereen de pracht van de bloemen- en plantenwereld weer. Ze getuigen altijd van het plezier en vrijheid van schilderen die past bij het onderwerp.

Wat haar al die jaren is blijven fascineren aan de plantenwereld is de variëteit aan vormen, de weelderige schakeringen van kleuren, het zonzoekende, het zichzelf genoeg zijn van deze levende wezens. Het gaat haar niet om de natuurgetrouwe afbeelding van planten en bloemen, maar meer om het wezen: hoe een bloem zich toont, wat die uitdrukt of oproept.

Waar en wanneer
Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 4 t/m 26 februari, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Carnavalsweekeinde gesloten. Toegang gratis.


Dit bericht delen:

Advertenties