De Prinsengroep 2023 weet wat feest vieren betekent!

Van onze redactie | Foto: Elaine Fotografie
26 januari 2023

Prins Carnaval van het Urnerijk 2023 is Gertwan Lowiessen. Hij is 45 jaar en woonachtig op het mooie Alverna. Daar woont hij samen met zijn vrouw Esther, stiefzoon Mike en zoon Jens. Gertwan werkt al ruim 24 bij Vergeest Metaalbewerking Druten. 

Adjudant Koert Nillesen is 51 jaar getrouwd met Carlina en vader van Bas, Koen en Mark. Hij komt van Alverna en is 15 jaar planner en Buschauffeur bij Breng in Nijmegen.
Adjudant Tonnie Willems is 60 jaar geleden geboren op Alverna. Getrouwd het Hélène heeft hij 2 kinderen: Bob en Lotte en is werkzaam in zijn eigen ICT-bedrijf.

Page Emma van Schadewijk is 21 jaar en woont op Alverna met haar ouders en broertje Wouter. Ze werkt als verpleegkundige in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.
Page Noa van der Linden is 21 jaar en woont in Wijchen-Noord samen met haar ouders. Ze werkt als verpleegkundige in Oss.

De Wijchense Prinsengroep heeft in 2023 gekozen voor Het Partyjaar en daar willen we natuurlijk meer van weten! Hoe zag hun feestende leven eruit? Noa en Emma vertellen: “We gingen toen we 16 jaar waren naar de Kermis, Carnaval, Pleinfeest, Kasteelfeesten, Emporium, Zomerfeesten en natuurlijk ook naar de Kloosterfeesten. Ook hebben we veel huisfeesten bezocht die altijd gezellig waren. Kortom, als er een feestje is, waren en zijn wij erbij! We vinden goede muziek, een goed glas wijn en dansende mensen minimale eisen voor een goede party!”

Koert laat weten: “Toen ik 13 jaar was zat ik al bij Oase bij Club 69. Iets ouder in het kermisseizoen gingen we elk weekend feesten. Daarbuiten zaten we elke zondagavond bij De Ploeg. Natuurlijk gingen we altijd naar de Carnaval en zat ik bij het Dweilorkest “Ikkenie”. In 1988 begonnen de Neutekrakers bij Umberto.  Daarmee ben ik 17 jaar op stap geweest en dat was een supertijd! Ik ben blijven doorfeesten waar het kan tot op heden!”

Ook Tonnie kent een rijk uitgaansleven: “Ik begon bij het KVJ het blokhutje op de Berg. Daarna gingen we op zondag naar Sterrebosch en Het Jeugdhuis om de 2 weken of naar Lammie in de Schuur. En het was dan een standaard ritueel om naar de Ploeg op zondagavond te gaan. We zijn tevens altijd Carnaval en Kermis blijven vieren. De laatste jaren zijn we naar Valencia geweest naar Las Fallas. Dat is het op een na grootste straatfeest van de wereld. Dat is Carnaval op zijn best!”

Prins Gertwan sluit af met: “Toen ik 14 jaar was hadden we dansles bij Bilderbeek. Na de “dansles” bleven we vaak aan de bar hangen. Daarna waren de feesten bij de Kickvorsch en De Hoeve altijd supergezellig. Natuurlijk gingen we elke zaterdag in het kermisseizoen naar een feesttent. Mijn eerste kennismaking met Carnaval was bij de hofkapel “De Zandhazen” waar ik trompet speelde. Daarna zat ik bij “ut kum nie so nauw”. een dweilorkest uit Horssen. Daar ontmoette ik ook voor het eerst Koert. In 2006 werd ik gevraagd als invaller bij De Neutekrakers en ben daar nooit meer weggegaan. Sinds 2015 ben ik de trotse muzikale leider. Met de Neutekrakers maak ik feesten op allerlei plaatsen mee en dat is heel erg gezellig!”  

U begrijpt het wel: dit Partyjaar in het Urnerijk wordt een hele mooie, want de hele Prinsengroep is erin gespecialiseerd! De Prinsengroep laat dan ook afsluitend weten: “We hopen dat, na 2 jaar, iedereen met Carnaval zal genieten want: “The Party is yours!

Alaaf!"


Dit bericht delen:

Advertenties