Het verhuizen met kinderen

Van onze redactie
19 januari 2023

Hoera! Je gaat eindelijk verhuizen. Dit is een hele leuke en spannende periode die je tegemoet gaat, waar je ook zeker van moet proberen te genieten. Het verhuisproces kan soms best zwaar zijn, van de zoektocht naar een woning tot het verhuizen zelf. Ook is het best wel spannend om de woning waar je zo erg aan gewend bent, in te ruilen voor een hele nieuwe omgeving waar je helemaal niet bekend bent.

Toch is het ook iets om heel erg naar uit te kijken en is het toch weer een nieuw begin. Op deze plek ga je weer heel veel nieuwe herinneringen maken en je thuisvoelen zoals je dat in je andere woning ook deed.  Ook met kinderen kan het soms ontzettend lastig zijn om te verhuizen en zij ervaren dit hele proces toch even wat anders.

Je besluit te verhuizen
De knoop is doorgehakt en je besluit om je woning te verkopen en een nieuw huis te zoeken. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, met nieuwe herinneringen en ervaringen. Dit is natuurlijk best wel spannend en vooral kinderen ervaren dit soms op een hele andere manier dan wij ons kunnen bedenken. Als ze heel jong zijn hebben ze soms helemaal geen idee wat er aan de hand is als je verhuisd en dit kan soms erg lastig zijn.

Slapeloze nachten en moeite met verhuizen
Voor kinderen is verhuizen ontzettend spannend en zeker als ze nog wat jonger zijn, kan dit veel invloed op ze hebben. Zo kunnen ze slapeloze nachten hebben en heftiger op bepaalde prikkels reageren. Dit maakt het verhuisproces voor ouders natuurlijk ook wat zwaarder en daarom is het belangrijk om in deze tijd je hoofd koel te houden. Kinderen moeten even wennen aan een nieuwe omgeving en zeker als ze gewend zijn aan de oude woning, kost het misschien wat tijd. Toch zijn er wat dingen die je kan doen aan de nieuwe woning, om de kinderen zich wat sneller thuis en op hun gemak te laten voelen.

Kinderen laten wennen
Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de kinderen hun nieuwe kamer te laten inrichten en misschien samen dingen voor de kamer uitzoeken. Op die manier wordt het verhuizen voor de kinderen ook een leuk proces en voelen ze zich misschien meer op hun gemak in het nieuwe huis. Ook in de tuin kan je wat leuke dingen zetten, denk maar aan bijvoorbeeld een houten speeltoestel of houten picknicktafel.


Dit bericht delen:

Advertenties