Voetbal: AWC vecht zich terug in de wedstrijd en is koploper

Verslag door Peter van der Hoeven
5 december 2022

Op de koude zondag 4 december stond de topper tegen streekgenoot Orion op de agenda. Dat het spannend zou worden wisten we van tevoren.

Orion had de eerste helft het betere van het spel en kwam door een foutje achterin bij een corner op 0-1 in de 17e minuut op voorsprong. AWC kon daar weinig tegenover brengen Orion was de eerste helft gewoon beter. Ruststand 0-1.

Wat er in de rust in de kleedkamer was gebeurd weet niemand, maar de 2e helft was er een totaal ander AWC. Vechtend voor elke meter en met goed spel begon de 2ehelft.
Na een mooie aanval over rechts was het Jorn Reuvers die de bal kreeg, en terug kopte op Bas Brussaard en deze schoot de bal netjes binnen in de 47eminuut 1-1. De toon was gezet.

AWC ging door met het winnen van duels, waar de Orion spelers niet van terughadden. In de 65e minuut een goede onderschepping van Mels Lantang, hij speelde de bal door naar de op rechts opkomende Daan Pauwels en deze kapte en schoot met een prachtig schot direct op goal de 2-1   binnen. Was dit bewust of een wereldgoal? Vraag het Daan maar.

In de 74e minuut een voorzet à la “Frenkie de Jong” van Job van de Groes op Fren Stevens die de kop-goal van Cody Gakpo herhaalde: 3-1.
De beer was los bij AWC en de koek was nog niet op. In de 74e minuut was het weer Mels Lantang die een pas op Fren Stevens gaf en die zo door kon lopen op de keeper. Hij speelde dit prima uit en omspeelde de keeper en schoot de 4-1 binnen. Wat een prima tweede helft. AWC is weer koploper na een verlies van Kampong.