Voetbal: Sterke teamprestatie Alverna-vrouwen

Verslag door Ken van Egdom
5 december 2022
De kille entourage en waterkoude hebben de Alverna-vrouwen omgezet in een ijzersterke teamprestatie. In een lastige uitwedstrijd bij de dames van HBV Beers, die in hun laatste 4 wedstrijden 9 punten behaalden, werd alleen in de 5e minuut een kans weggegeven aan de thuisploeg, maar deze werd knap gered door Alverna-keepster Isa Krutwagen. Na deze kans domineerde Alverna en scoorde Laura Bos in de 17e minuut de terechte 0-1 op aangeven van Kaylee Hogeweg. 10 minuten later werd de 0-2 binnengetikt door Chresta Liebrechts na een voorzet van Bonita Theunissen.

Na de rust controleerde Alverna de wedstrijd. Met bij vlagen goed positiespel en goede aanvallen werden enkele gecreëerde kansen helaas onbenut gelaten. De 0-2 werd zakelijk uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal goed gevierd, want met de teamgeest en sfeer zit het wel goed bij koploper Alverna.

Volgende week zondag ontvangt Alverna om 13:00 uur nummer 3 Union om de koppositie te verstevigen.