Hockeydames MHC Wijchen 1 met goed gevoel de winterstop in

Verslag door Willem Faassen
27 november 2022
De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Wijchen Dames 1 in Zeist, tegen Phoenix Dames 1. Na een lastige start, waarin de thuisploeg uit de startblokken schoot en Wijchen meteen onder druk leek te zetten, kreeg Wijchen langzaam meer grip op de wedstrijd. Na acht minuten zorgde Femke Sewalt met een strak schot voor de voorsprong voor Wijchen. Daarna bracht de keepster van Phoenix redding op de eerste strafcorner van de wedstrijd.
In het tweede kwart profiteerde Phoenix van een onderschepping en scoorde het de gelijkmaker. Kort daarna trof Wijchen de buitenkant van de paal bij de eerstvolgende strafcorner, waardoor de ploegen met een gelijke stand gingen rusten. In het derde kwart zorgde Daphne Hulshof aan het einde stond van een goed opgebouwde aanval voor de voorsprong.
Twee minuten later stond het alweer gelijk. Aan het einde van het derde kwart kreeg Wijchen nog een kans, maar die werd niet verzilverd. In het vierde kwart golfde het spel de eerste minuten op en neer. De laatste minuten moest Wijchen alle zeilen bijzetten, omdat het na een groene en gele kaart zeven minuten met een man minder moest spelen. Ze kwamen daarbij goed weg toen ook Phoenix de paal wist de raken uit een strafcorner. Daarmee wist Wijchen een punt te pakken en met een goed gevoel de winterstop in te gaan.
 
De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 5 maart. Wijchen speelt dan in Arnhem tegen Upward. De komende weken zal een deel van de selectie de zaal ingaan.

Dit bericht delen:

Advertenties