Volleybal: weer winst voor Wijchense Trivos Dames 1

Door: Annemarie Driessen | Fotograaf: Rob Jansen Fotografie
27 november 2022

Trivos Dames 1- TiMaX DeVoKo DS 2 (25-14, 25-19, 25-13, 19-25)

De dames van Trivos hebben wederom hun thuiswedstrijd gewonnen. Met 3-1 stuurden ze het tweede team van TiMaX/DeVoKo naar huis. De eerste drie sets lieten de dames prachtig spel zien en waren de setstanden daar ook naar. Hoe het dan toch kon dat de laatste set naar DeVoKo ging is ook voor coach Peter Groenen een raadsel. “Overeind blijft voor mij dat we het heel goed hebben gedaan. Op de piekmomenten lieten we eerste divisiespel zien. Het was even een teleurstelling van die vierde set, maar nu moeten we van de overwinning genieten.”

Bij de start van de wedstrijd lijkt het er even op dat dit een lange zit gaat worden. De teams zijn aan elkaar gewaagd en lange rally’s gaan vooraf aan de eerste punten. In punten gaat het dan ook gelijk op. Maar na een mooie aanval van Ellin Siroo en een servicereeks waarbij haar service drie keer afketst komt Trivos op voorsprong. Daarna gaat het lekker draaien bij Trivos en wordt het rommelig bij DeVoKo. Als het 10-4 is vraagt de coach van DeVoKo een time-out aan. Deze keert het tij echter niet. Setter Nora van der Bend gooit er een prachtige prikbal in, het begin van een reeks succesvolle prikballen die ze deze wedstrijd op verschillende momenten inzet. Ook Debbie de Graaf laat haar tactische kant zien met een mooie steekbal. DeVoKo blijft fouten maken en als het 15-5 is volgt een tweede time-out voor de ploeg uit Denekamp. Daarna veert DeVoKo even op en is het Peter Groenen die ingrijpt bij een stand van 15-8. Trivos doet daarna weer mee en scoort met nog een prikbal van Nora van der Bend en een harde smash van Norah van Beers. Even later staat Trivos weer tien punten voor op 21-11. Roos Mast beslist de set uiteindelijk met een mooie aanval op 25-14.

De tweede set start ook gelijk op tot 5-5. Daarna maakt DeVoKo een paar fouten en zorgt mooi aanvalswerk van onder andere Kristy Goijarts er voor dat Trivos uitloopt tot 10-5. Een time-out voor DeVoKo volgt. Deze lijkt effect te hebben want DeVoKo komt bij tot 10-8. Toch houdt Trivos een voorsprong van zo’n drie punten. Opvallend zijn de vele servicefouten die nu gemaakt worden aan beide kanten, op een moment worden zo wel vier punten op rij gemaakt door servicefouten over en weer. Naast deze fouten loopt het aanvallend bij Trivos heel goed deze set. Roos Mast, Kristy Goijarts en Norah van Beers scoren punten en ook Nora van der Bend prikt weer een puntje mee. Het is 23-18 als de coach van DeVoKo nog een time-out aanvraagt. Het mag niet meer baten, want Ellin Siroo maakt het af met een smash die uitgaat via het blok van DeVoKo. Het is 25-19.

In de derde set pakt Trivos snel de voorsprong na mooie aanvallen van Ellin Siroo en Debbie de Graaf. Ook nu worden de nodige servicefouten gemaakt, maar Trivos houdt de voorsprong vast. Halverwege de set raakt DeVoKo de weg een beetje kwijt. Weer laat Trivos zien dat het aanvallend uitsteekt boven de dames uit Denekamp. Prachtige aanvallen van Evie Driessen, Lynn Stevens en Debbie de Graaf brengen de stand op 16-8. Ook achterin het veld is libero Wieneke Eggermont verdedigend sterk. En even later na een gelukkige service van Kristy Goijarts die over de netrand op de grond valt staat Trivos weer 10 punten voor op 19-9. Devoko lijkt geknakt, maar Trivos daarentegen speelt onbevangen en na prachtige smashes van Kristy Goijarts en Norah van Beers slaat DeVoKo de bal uit en laten ze de set eindigen in 25-13.

En dan die verwarrende vierde set. Trivos laat DeVoKo al snel op voorsprong komen tot 2-7, onder andere door fouten in de service pass.  Peter Groenen vraagt een time-out aan. Deze pakt goed uit. Na onder andere mooie smashes van Ellin Siroo en een blok van Norah van Beers is het 5-7. Maar dan laat Trivos DeVoKo weer uitlopen en vraagt Peter Groenen zijn tweede time-out aan, het is 9-15. Even lijken de Wijchense dames op te veren. Na onder andere een mooie smash van Norah van Beers, een blok en mooie aanval van Lynn Stevens is het 16-20. Maar het lukt niet meer om deze set om te draaien en door eigen fouten bij de laatste punten moet Trivos deze set het verlies incasseren. Het wordt 19-25.

Een mooie winst met mooi spel en een voorlopige derde plek in de tweede divisie B. Peter Groenen is ondanks de bijsmaak van de vierde set tevreden en wil dat ook graag benadrukken. “We speelden vandaag tegen een onbekende tegenstander. In de aanloop waren we bij de trainingen ook niet compleet en dat is voor het teamgevoel toch wel beter. Maar ondanks dat hebben we een goede wedstrijd gespeeld. We hebben veel mooie dingen laten zien en deze ploeg heeft laten zien wat we in huis hebben. De piekmomenten waren echt van eerste divisieniveau. Overall waren wij het betere team. Toch jammer dat iedereen het dan over die laatste set heeft. Ik heb geprobeerd die teleurstelling bij de dames ook meteen te keren. We moeten vooral doorgaan met hoe we bezig zijn, dan kunnen we nog meer winnen. Al met al kunnen met een goed gevoel naar huis en ervan genieten.”

Op 10 december spelen de dames uit in Apeldoorn, op 14 januari wordt er weer thuis gespeeld in Sportcentrum Arcus, dan tegen Kerkemeijer Gemini DS 1 uit Borculo.