Voetbal: Alverna-mannen: wel derbywinst, geen periodewinst

Van de redactie
21 november 2022
Alverna heeft zaterdag na de winst bij Woezik even de illusie gehad periode kampioen te zijn. Concurrent de Treffers begon hun wedstrijd drie kwartier later en stond bij einde wedstrijd Alverna met 3-0 achter, in de tweede helft bogen ze dit om naar een gelijkspel waardoor op doelsaldo de periodewinst voor de Treffers is.

In de eerste helft was het Alverna dat licht de overhand had, zonder tot echt doelrijpe kansen te komen. Toch was het Woezik dat de score opende, Bryan Schippers strafte onoplettendheid van de Alvernaverdediging af en scoorde de 1-0. Op slag van rust kwam Alverna op gelijke hoogte, de warrig leidende scheidsrechter legde de bal op de stip en Sven Reijnen wist daar wel raad mee, 1-1.
In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld, kansen voor beide ploegen, maar alleen Rutger Vonk (ex-Woezik) wist met een kopbal het net te vinden. Ondanks de 1-2 overwinning van Alverna bleef het nog lang gezellig op de Woezikse ‘Suikerberg’.