Prijs autopremie verschilt per locatie

Van onze redactie
16 november 2022

In Nederland zijn de meeste bewoners liever dubbel verzekerd dan helemaal niet verzekerd. Maar prijsbewust als we zijn, zijn we wel op zoek naar de verzekering met de laagste prijs. Vanzelfsprekend is iedereen die in het bezit is van een auto dus op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland.

Goedkoopste autoverzekering van Nederland

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen met soorten ‘autoverzekeringstypen’, bijvoorbeeld met verschillen in de voorwaarden en natuurlijk in de premies. De enige manier om écht de goedkoopste autoverzekering van Nederland te vinden is echter simpel: vergelijken! 

Handige tips voor de goedkoopste autoverzekering

Wil jij dus de goedkoopste autoverzekering van Nederland? Dan moet je ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk schadevrije jaren hebt opgebouwd, je een goedkope auto rijdt en dat je kiest voor de goedkoopste WA-verzekering die er is op basis van jouw adres. 

Wil je er echt 100% zeker van zijn dat je de goedkoopste autoverzekering van Nederland hebt, kan het lonen om naar het noorden van het land te verhuizen. Hier zijn relatief de autopremies vaak een stuk lager dan in de rest van het land. Goed om te realiseren is dat je met deze goedkope autoverzekering wel meer ‘risico’ loopt dan met een uitgebreidere dekking. Zolang je geen schade rijdt is dat helemaal niet erg, maar als je zelf een ongeluk veroorzaakt draai je zelf op voor alle kosten.

De goedkoopste betekent niet de meeste korting

Een hoog kortingspercentage op je autoverzekering klinkt aantrekkelijk, maar je kan zelf ook wel bedenken dat het niet om de korting gaat die je krijgt, maar om de uiteindelijke maandelijkse premie die je moet betalen voor je goedkope autoverzekering. 

Deze premie kan namelijk net zo goed lager zijn bij een verzekeraar die minder korting aanbiedt op basis van schadevrije jaren. Als je dus op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland, is het verstandiger om te kijken naar de uiteindelijke premie die je moet betalen in plaats van naar de hoogte van de korting.

Goedkoopste autoverzekeringen vergelijken

Welke dekking en welke goedkope autoverzekering je uiteindelijk ook afsluit, het is van belang om jouw auto goed te verzekeren zonder daar een te hoge premie voor te betalen. Hierbij moet je bedenken dat het niet voor iedereen de ideale optie is om de goedkoopste autoverzekering van Nederland te kiezen.

Uiteindelijk wil je voor jouw persoonlijke situatie de ideale balans tussen de maandpremie en het risico dat je daarbij loopt. Je wilt een zo voordelige mogelijke autoverzekering die precies aansluit op jouw individuele wensen.


Dit bericht delen: