Hockeyheren MHC Wijchen onderuit tegen Shot uit Tilburg

Verslag door Daniël Duijzer
29 september 2022

Afgelopen zondag stond voor de hockeyheren van Wijchen alweer de derde competitiewedstrijd op het programma. Hun tegenstander waren de Tilburgse studenten van Shot, wat afgelopen seizoen degradeerde uit de 2e klasse.

Dat het een zware wedstrijd zou worden voor de Wijchenaren was al vooraf duidelijk gezien de monsterscores die de Tilburgers eerder op de mat hadden gelegd. Na een spektakelstuk moest Wijchen dan ook uiteindelijke het onderspit delven.

Met een enorm publiek langs de lijn en de zon boven het veld klonk het eerste fluitsignaal over het waterveld in Wijchen. Shot liet er geen gras over groeien en ging meteen in de aanval. De Wijchense verdediging en keeper Loek Pelser hielden zich echter goed staande in het eerste kwart. In het tweede kwart kwam de thuisploeg zelf ook tot een aantal kansen, maar scoren deed het niet. Het was dan toch Shot dat de score opende door een strafbal te scoren (0-1).

Met slechts één doelpunt verschil startten de ploegen aan de tweede helft en een spektakelstuk hing in de lucht. Dat begon met de goal van Lars Wortelboer die de stand op 1-1 bracht. Shot wist echter direct de 1-2 te scoren en niet veel later ook de 1-3. Lars Wortelboer maakte vervolgens eigenhandig de 2-3, waarna Shot wederom een strafcorner scoorde (2-4). In het vierde kwart was het Wijchen dat een strafbal kreeg, welke door Lars Wortelboer werd verzilverd, waarmee hij voor zijn derde goal van de wedstrijd tekende (3-4). Koen Schipper bracht Wijchen zelfs weer op gelijke hoogte door de 4-4 binnen te slaan. Met nog slechts 5 minuten op de klok waren de Wijchenaren echter niet bestand tegen het hockeygeweld van Shot en moesten zij de 4-5 toestaan, waarna niet veel later het laatste fluitsignaal klonk.

De Wijchense hockeyheren mogen tevreden terugkijken op de wedstrijd van zondag. Zij moesten hun meerdere erkennen in het sterk spelende Shot, dat misschien wel als belangrijkste kandidaat voor de kampioenstitel gezien moet worden. Aankomende zondag spelen de hockeyheren in en tegen Berlicum. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 9 oktober vanaf 14:45 uur tegen Culemborg.