Lezing over Gustav Klimt in Kasteel Wijchen

Kunst en Cultuur
Van onze redactie
29 september 2022

Sophie Tutelaers spreekt over zijn vrouwen, zijn verhalen, zijn oeuvre

Op woensdag 19 oktober houdt Sophie Tutelaers in Kasteel Wijchen een lezing over de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt (1862-1918), een van de grootste decoratieve schilders van de 20e eeuw. Aanleiding is de expositie Golden Boy Gustav Klimt, die in oktober opent in het Van Goghmuseum. Sophie Tutelaers vertelt in deze lezing over de ontwikkeling van het werk van Klimt, en hoe dat past in het Wenen van zijn tijd.

Klimt hanteert een zeer herkenbare stijl, luxueus en sensueel. In zijn portretten valt het contrast op tussen het naturalistische onderwerp en de platte, tweedimensionale achtergrond. Gezicht en de handen zijn heel realistisch geschilderd, maar het lichaam is plat, met nadruk op kleurrijke patronen en met details in goud – een stijl die bijzonder geschikt blijkt voor portretten van dames uit de Weense society.

over de spreker:
Sophie Tutelaers is kunsthistorica en geeft lezingen en cursussen over uiteenlopende onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Als freelancer is ze onder andere verbonden aan Noordbrabants Museum. Voor Kunstkring Wijchen heeft zij eerder verschillende lezingen verzorgd.

plaats en tijd
Woensdag 19 oktober, 20.00-22.00 uur, Kasteel Wijchen (Emmanuelzaal).
Toegang 10 euro inclusief thee/koffie in de pauze.
Meer informatie en aanmelden via www.kunstkringwijchen.nl


Dit bericht delen:

Lees ook