De Bibliotheek Wijchen gaat met de Leesbeestbakfiets verhalen vertellen voor kinderen

Van onze redactie
28 september 2022

Gewapend met de vertelkast en vertelplaten gaat het Leesbeest Voorleesteam naar locaties van de Kinderopvang, de Peuteropvang en naar de onderbouw van basisscholen. Daar vertellen ze voor kinderen, maar gaan ook met ouders in gesprek over hoe belangrijk het is om met kinderen te lezen en te praten.

Maar het Voorleesteam gaat niet alleen naar scholen en kinderopvang, je kunt ze ook zien op andere plekken in de gemeente, bijvoorbeeld op de markt of bij evenementen.

Op de bakfiets staat Leesbeest, de mascotte voor activiteiten voor kinderen van 2-6 jaar. Leesbeest is ontworpen door Julia Driessen uit Wijchen. Van haar tekening heeft Suzanne Hubers een echte knuffel gemaakt die meegaat in de bakfiets. Elke locatie van de eerste stap heeft ook een knuffel, die knuffels zijn gemaakt door mensen van de Driestroom in Druten.

Kinderen die op tweejarige leeftijd worden ingeschreven bij de eerste stap, krijgen een peuterbon. Met deze bon kunnen ouders hun kind gratis inschrijven bij de bibliotheek (ook geen inschrijfkosten). Als cadeautje krijgen ze ook het boek Leesbeest zoekt een boek, gemaakt door de Wijchense prentenboekenmaakster Renate Heerink.

Deze activiteiten worden georganiseerd in het kader van het Leesoffensief, waarbij een groot aantal Wijchense organisaties samenwerkt om kinderen veel en met plezier te laten lezen. Om dat kracht bij te zetten ondertekenen de deelnemers aan het Leesoffensief op woensdag 5 oktober (de eerste dag van de Kinderboekenweek) om 16:00 uur een convenant in de bibliotheek.

Het ontwerp van de bakfiets is gemaakt door Studio Bont en bestickering is gedaan door PressPower.

Op de foto van links naar rechts: Martin Bergsma (de Bibliotheek Wijchen), Renate Heerink (schrijfster van Leesbeest zoekt een boek), Suzanne Hubers (maker knuffel Leesbeest)


Dit bericht delen: