Alverna Vouwen 1 start competitie met zege door doelpunt van Chresta Liebrechts

Van onze redactie
26 september 2022
Op een zonnig  Bospad traden zondagmiddag de vrouwen van Alverna aan tegen WVW uit Weurt. Bij Alverna, afgelopen weken aan de haal gegaan met de poulewinst in de beker, kon geen sprake zijn van onderschatting want ook promovendus WVW kende een goede voorbereiding.

Hoewel het scorebord lang op 0-0 bleef in de eerste helft was het veldoverwicht duidelijk voor de thuisploeg. Doordat de vrije ruimtes niet goed genoeg benut werden kwamen de Alverna vrouwen te weinig voor het doel van WVW. Vlak voor rust kwam de thuisploeg wel op een terechte 1-0 voorsprong na een benutte strafschop van Pepine Baeten.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde en werd de wedstrijd volledig gecontroleerd en gedomineerd door Alverna. Met veel balbezit kwamen ze vaker voor het doel van WVW waar de verdediging, en met name de keepster van WVW, vaak goed opgesteld stonden.
In de 58e minuut was het alsnog raak nadat Chresta Liebrechts vrij voor de keeper werd gezet door een mooie pass van Pepine Baeten. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar en de wedstrijd werd zonder al teveel spektakel uitgespeeld. De eerste 3 punten zijn binnen.